Gátra, magyarok! Nem csak az árvíztől védenek, itt még bringázni is lehet

MTI   
  Megosztom
Gátra, magyarok! Nem csak az árvíztől védenek, itt még bringázni is lehet

Meghaladja a 300 kilométert a kerékpározható árvízvédelmi gátak hossza - mondta a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vásárosnaményban.

Révész Máriusz Az év kerékpárútja pályázat díjátadóján kiemelte, a térségben van az ország egyik legnagyobb, összefüggő és szolgáltatásokkal kiépített kerékpárút-hálózata. Fontosnak nevezte, hogy nagy összefogással sikerült a Beregi-körnek ezt az elismerést elnyernie.

Az államtitkár úgy fogalmazott, ha a térségben továbbra is össze tudnak fogni a szereplők, akkor rövid időn belül meg lehet sokszorozni az oda látogató turisták számát. Az év kerékpárútja cím kapcsán pedig közölte, az elismerést internetes szavazás alapján ítélik oda immár öt éve.

Hozzátette, a református egyházzal együttműködve megállópontokat hoztak létre a kerékpárút mentén régi, használaton kívüli épületek felújításával. Azt mondta, fontos, hogy minél szélesebb körben megismerjék az emberek ezt a lehetőséget. Révész Máriusz fontosnak nevezte, hogy az emberek mozogjanak. Szerinte ezt csak élménnyel lehet elérni, ezért olyan kínálatot kell teremteni, ahová szívesen elmennek.

Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, az elkövetkezendő időszakban öt és fél milliárd forintot fordít a vármegye az aktív turizmus fejlesztésére az államtitkársággal együttműködve. A Beregi-kör elnevezésű kerékpárút 50 kilométer hosszú. Az év kerékpárútja cím elnyerése alkalmából emléktáblát avattak a beregi város egyik parkjában.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kerékpár

kerékpár útvonal

kerékpárút

gát

árvízvédelmi gát

biciklizés