Új világ jön a Balatonnál: térképen mutatjuk a legfontosabb változásokat

HelloVidék   
  Megosztom
Új világ jön a Balatonnál: térképen mutatjuk a legfontosabb változásokat

Június 22-vel kezdődik a MÁV-nál (és a Volánnál) a főszezon és lép életbe a nyári menetrend, amelyben az előszezoninál több vonatot, IC-kocsit és motorvonatot állítanak forgalomba.

MÁV közlése szerint a főszezonban már nem csak a fővárost és a Dunántúlt, de a keleti, délkeleti országrészt (Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Békéscsaba, Szeged, Kecskemét és Szolnok térségét) is közvetlen járatokkal kötik össze a Balatonnal. A Jégmadár expresszt és a bagolyvonatokat is gyakrabban járatják az idei főszezonban. A Dunántúli nagyvárosokból minden nap plusz vonatok indulnak a tóhoz: Győrből a Tanúhegy expresszvonat, Szombathelyről a Lesence expresszvonat és Kék Hullám InterCity, Pécsről pedig a Fenyves expresszvonat.

Néhány térképre összefoglalták az egyes vonatok közlekedési útvonalait. A járatokról és az újdonságokról részletes információk a MÁV oldalán, a nyári menetrendet bemutató összeállításban olvashatók, itt foglalták össze a Volánbusz menetrendi változásait is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máv

máv menetrend

utazás

balaton