Na jó, ezt senki nem gondolta volna: egerészölyv támadt egy kerékpárosra

HelloVidék   
  Megosztom
Na jó, ezt senki nem gondolta volna: egerészölyv támadt egy kerékpárosra

Mezőtúrról Kétpó felé kerékpározott egy férfi, aki nem számított rá, hogy egy madár lekapja a fejéről a sapkát. A támadó egerészölyv valószínűleg a terület fáin cseperedő fiókája védelmében próbálta onnan mielőbb eltessékelni a kerékpárost - írja a szoljon.hu.

Földeket művelek arrafelé, rendszeresen kerékpározok oda határszemlére. A napokban is így tettem, kényelmes tempóban kerekeztem a városból a kis település felé

- mesélte a lapnak Draskovits Dénes. Ezután a hetes és nyolcas kilométerkő között, egy fákkal sűrűn szegélyezett útszakaszon egyszer csak nem várt dolog történt.

Hangot nem hallottam, egyszer csak hátulról valami a fejemről lesodorta a sapkámat. Nem mondom, hogy nem lepődtem és döbbentem meg, felnéztem és akkor láttam a fejem felett elszálló nagy madarat, mint kiderült: egerészölyvet. Majdnem elestem a biciklimmel. A madár aztán még többször vijjogva felém támadott, igyekeztem vele szembe helyezkedni, de ő mindig hátulról akart felém, nekem szállni

- mesélte a férfi, majd hozzátette, arra gondolt, hogy biztosan a rikító sárga mellénye és sapkája ingerelte az állatot. És ekkor az is eszébe jutott, hogy két évvel ezelőtt, ugyanazon a szakaszon hasonló eset történt vele.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

egerészölyv

támadás

mezőtúr

kétpó kerékpáros