Sikeres lehet a falusi csok: 71 százalékkal növekedett az ingatlanok iránti érdeklődés

HelloVidék   
  Megosztom
Sikeres lehet a falusi csok: 71 százalékkal növekedett az ingatlanok iránti érdeklődés

Július 1-jétől életbe lép a Családi Otthonteremtési Kedvezmény vidéki változata, a falusi CSOK. A program egy komplexebb családtámogatási csomag része, amelyhez hozzátartozik az érintett területek infrastrukturális fejlesztése is. Magyarországon évről évre nő az építkezések száma, részben a Családi Otthonteremtési Kedvezménynek köszönhetően. A növekvő tendenciát a kormány a támogatás kiterjesztésével segítené, a vidéki CSOK-kal.

A program 2019. július 1-jével indul és három évig, 2022. június 31-ig lesz elérhető a vissza nem térítendő támogatás. A kormány az indulás után monitorozni fogja, milyen hatással bír a támogatás a kisebb településeken, és amennyiben úgy ítélik meg, hogy a határidőn túl is igény van rá, a projekt folytatódik, illetve tovább bővítik a jogosult települések listáját, derül ki a Hörmann közleményéből.

A magánszemélyek által feladott hirdetések és érdeklődések száma országos szinten 71 százalékkal növekedett a falusi CSOK hatására az elmúlt 3 hónapban. A legnagyobb mértékű növekedés Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Heves, Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt tapasztalható, ahol megduplázódott a kereslet.

- mondta el Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Eddig a fővároson kívüli legerősebb kereslet és kínálat a nagyvárosokban volt megfigyelhető, de érdekes módon a feladott ingatlanhirdetések száma legnagyobb mértékben, 19 százalékkal – a nagyvárosokon kívül – pont a községekben emelkedett. A szakember szerint ez alapján arra lehet számítani, hogy hosszú évek után megmozdulhat a kistelepülések ingatlanpiaca is.

Maximum a támogatási összegnek a felét lehet vásárlásra költeni, a többit az ingatlan korszerűsítésére fordíthatják a családok. A modern építkezéseknél a vásárlók egyre kiemeltebb figyelmet fordítanak a biztonságra, az okos berendezésre, illetve a funkcionális kényelemre.

A Hörmannál nap mint nap azon dolgozunk, hogy olyan termékeket kínáljunk a vásárlóknak, amelyeket megéri az otthonukban használni. Az energiatakarékosság, a biztonság, a kényelem a fő hívószavak nálunk.

- mondta el Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. cégvezetője, hozzátéve, hogy érzékelik a megnövekedett építkezési és vásárlási kedvet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

falusi csok

csok

család

ingatlan

otthon

ház

építés

lakás