Vadiúj bölcsőde nyílt a Pest-vármegyei településen: nagy kincs lehet annak, aki a városban dolgozik

MTI   
  Megosztom
Vadiúj bölcsőde nyílt a Pest-vármegyei településen: nagy kincs lehet annak, aki a városban dolgozik

Völgyes József, a 3700 lakosú Csobánka független polgármestere azt hangoztatta, minden társadalom, közösség minőségét meghatározza, hogyan bánik a fiatal és az idősebb tagjaival. A polgármester bejelentette, hogy a település régi vágya teljesült a bölcsőde megépülésével.

Megjegyezte, hogy az elmúlt három évben a háromévesnél kisebb gyerekek száma átlagosan 150 volt a településen, és ez már önmagában is indokolttá tette a bölcsődeépítést. A Csobánkai Magocska Bölcsőde európai uniós támogatás és hazai finanszírozás segítségével jött létre. A Széchenyi 2020 program részeként megvalósult beruházásra a település 740 millió forint támogatást nyert el és 38 millió forint önerőt használt fel.

A fejlesztés eredményeként egy 28 férőhelyes, 430 négyzetméteres alapterületű, két csoportszobás bölcsőde épült meg. A tervezés során törekedtek az energiahatékonyságra és a fenntarthatóságra. A bölcsőde létrehozása volt az utóbbi évtizedek legjelentősebb építkezése a településen.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

bölcsőde

gyermekvállalás

család

beruházás

csobánka