Újabb medve bukkant fel: most Balatonnál láttak egy példányt

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb medve bukkant fel: most Balatonnál láttak egy példányt

Március 30-án Balaton határában, Bekölce és Borsodnádasd között látott egy kis termetű medvét egy nádasdi, de Budapesten élő fotós, Petrók György leírása szerint hajnal háromnegyed öt körül érkezett erdőszéli leshelyére. Negyed hat tájban lett figyelmes arra, hogy a gyalog 40 percre lévő balatoni tanya felől libák, kutyák, tyúkok és más állatok egyszerre kezdtek el sírni, kiabálni - írja a ma.hu.

A fotós azt mondta, hogy "sosem hallott ilyen riadt hangzavart, pedig többször dolgozott már a környéken hajnalban." Miközben egy szarvas rudlit fotózott, akkor látta a medvét, amely Borsodnádasd irányába futott. Pár másodpercig látta csak, így képet nem sikerült készítenie, mivel villámgyorsan eltűnt. A fotós véleménye szerint egy nagyobb bocs lehetett.

Az észlelő Balaton polgármesterével is beszélt. Az egyik helyi tanya tulajdonosa arról számolt be, hogy néhány nappal korábban egy lelőtt vaddisznó eltűnt a helyéről: lehetséges, hogy a bocs vonszolta el onnan. Borsodnádasd környékén már többször volt medveészlelés, a helyiek szerint számos nyoma van a medvék jelenlétének.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

medve

heves

balaton

állat

vadállat