Újabb medve bukkant fel: most Balatonnál láttak egy példányt

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb medve bukkant fel: most Balatonnál láttak egy példányt

Március 30-án Balaton határában, Bekölce és Borsodnádasd között látott egy kis termetű medvét egy nádasdi, de Budapesten élő fotós, Petrók György leírása szerint hajnal háromnegyed öt körül érkezett erdőszéli leshelyére. Negyed hat tájban lett figyelmes arra, hogy a gyalog 40 percre lévő balatoni tanya felől libák, kutyák, tyúkok és más állatok egyszerre kezdtek el sírni, kiabálni - írja a ma.hu.

A fotós azt mondta, hogy "sosem hallott ilyen riadt hangzavart, pedig többször dolgozott már a környéken hajnalban." Miközben egy szarvas rudlit fotózott, akkor látta a medvét, amely Borsodnádasd irányába futott. Pár másodpercig látta csak, így képet nem sikerült készítenie, mivel villámgyorsan eltűnt. A fotós véleménye szerint egy nagyobb bocs lehetett.

Az észlelő Balaton polgármesterével is beszélt. Az egyik helyi tanya tulajdonosa arról számolt be, hogy néhány nappal korábban egy lelőtt vaddisznó eltűnt a helyéről: lehetséges, hogy a bocs vonszolta el onnan. Borsodnádasd környékén már többször volt medveészlelés, a helyiek szerint számos nyoma van a medvék jelenlétének.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

medve

heves

balaton

állat

vadállat