Ezért veszélyesek a mobilok: a vidékiek vannak a legrosszabb helyzetben

MTI   
  Megosztom
Ezért veszélyesek a mobilok: a vidékiek vannak a legrosszabb helyzetben

A magas sugárzást kibocsátó mobilok károsok lehetnek az emberi szervezetre - hívta fel a figyelmet Hartlein Károly fizikus az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: egy mobiltelefon sugárzása attól függ, hogy felhasználójához képest milyen messze van a mobilállomás. Ez azt jelenti, hogy vidéken nagyobb a telefonok által kibocsátott sugárzás, mint a városban - emelte ki.

Ha telefonálva végig sétálnánk a Boráros tér és a Jászai Mari tér között, 70 adóantenna-váltást tapasztalnánk. Vidéken ennél sokkal távolabb vannak az adók, így a mobiltelefonoknak ott sokkal nagyobb energiával kell sugározniuk, hogy "elérjék" a legközelebbi antennát - magyarázta.

Hartlein Károly elmondta: a sugárdózis hatásáról vitatkoznak a kutatók, az azonban biztos, hogy van egy határ, amikor az elektromágneses hullám energiája képes például a DNS-molekulákra hatni. A wifihálózaton történő hanghívásokat biztosító technológia megjelenésével egy újabb kockázat áll fenn, a wifi sugárzása ugyanis szintén kockázatos.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mobiltelefon

mobil

sugárzás