Csodálatos képek: fehér szarvast fotóztak Nógrád megyében

HelloVidék   
  Megosztom
Csodálatos képek: fehér szarvast fotóztak Nógrád megyében

Nagyon ritka, fehér színű szarvast kapott lencsevégre egy bátonyterenyei fotós Nógrád megyében - írja a turistamagazin.hu.

Jakab Lászlóné Mátraverebély környékén látta a különleges állatot, amivel már nem először sikerült összefutnia. A portál szerint Magyarországon több ízben bukkant már albínó vadállat: tavaly a Tapolcai-medencében láttak egy dámszarvast, Somogy megyében pedig egy fehér őzbak tűnt fel a barna társai között Barcs környékén. Ehhez hasonló pigmenthiány bármilyen vadállatnál előfordulhat, a fehér kültakaró mellett a piros szem és a rózsaszínű orr előtti szőrtelen terület jellemző.

Bár csodálatos látvány, az állatoknál hatalmas hátrányt jelent a feltűnő színezet, mivel kevésbé tud elrejtőzni és sokkal nagyobb eséllyel lesz kiszolgáltatva a ragadozóknak. A hiedelem szerint balszerencsét okoz, ha valaki lelő egy fehér szarvast.

Fotók: Jakab Lászlóné

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szarvas

fehér

nógrád

mátraverebély

bátonyterenye

fotó

kép

képek

vadállat

állat

dámszarvas