Csodálatos képek: fehér szarvast fotóztak Nógrád megyében

HelloVidék   
  Megosztom
Csodálatos képek: fehér szarvast fotóztak Nógrád megyében

Nagyon ritka, fehér színű szarvast kapott lencsevégre egy bátonyterenyei fotós Nógrád megyében - írja a turistamagazin.hu.

Jakab Lászlóné Mátraverebély környékén látta a különleges állatot, amivel már nem először sikerült összefutnia. A portál szerint Magyarországon több ízben bukkant már albínó vadállat: tavaly a Tapolcai-medencében láttak egy dámszarvast, Somogy megyében pedig egy fehér őzbak tűnt fel a barna társai között Barcs környékén. Ehhez hasonló pigmenthiány bármilyen vadállatnál előfordulhat, a fehér kültakaró mellett a piros szem és a rózsaszínű orr előtti szőrtelen terület jellemző.

Bár csodálatos látvány, az állatoknál hatalmas hátrányt jelent a feltűnő színezet, mivel kevésbé tud elrejtőzni és sokkal nagyobb eséllyel lesz kiszolgáltatva a ragadozóknak. A hiedelem szerint balszerencsét okoz, ha valaki lelő egy fehér szarvast.

Fotók: Jakab Lászlóné

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szarvas

fehér

nógrád

mátraverebély

bátonyterenye

fotó

kép

képek

vadállat

állat

dámszarvas