Csodálatos képek: fehér szarvast fotóztak Nógrád megyében

HelloVidék   
  Megosztom
Csodálatos képek: fehér szarvast fotóztak Nógrád megyében

Nagyon ritka, fehér színű szarvast kapott lencsevégre egy bátonyterenyei fotós Nógrád megyében - írja a turistamagazin.hu.

Jakab Lászlóné Mátraverebély környékén látta a különleges állatot, amivel már nem először sikerült összefutnia. A portál szerint Magyarországon több ízben bukkant már albínó vadállat: tavaly a Tapolcai-medencében láttak egy dámszarvast, Somogy megyében pedig egy fehér őzbak tűnt fel a barna társai között Barcs környékén. Ehhez hasonló pigmenthiány bármilyen vadállatnál előfordulhat, a fehér kültakaró mellett a piros szem és a rózsaszínű orr előtti szőrtelen terület jellemző.

Bár csodálatos látvány, az állatoknál hatalmas hátrányt jelent a feltűnő színezet, mivel kevésbé tud elrejtőzni és sokkal nagyobb eséllyel lesz kiszolgáltatva a ragadozóknak. A hiedelem szerint balszerencsét okoz, ha valaki lelő egy fehér szarvast.

Fotók: Jakab Lászlóné

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szarvas

fehér

nógrád

mátraverebély

bátonyterenye

fotó

kép

képek

vadállat

állat

dámszarvas