Csodálatos képek: fehér szarvast fotóztak Nógrád megyében

HelloVidék   
  Megosztom
Csodálatos képek: fehér szarvast fotóztak Nógrád megyében

Nagyon ritka, fehér színű szarvast kapott lencsevégre egy bátonyterenyei fotós Nógrád megyében - írja a turistamagazin.hu.

Jakab Lászlóné Mátraverebély környékén látta a különleges állatot, amivel már nem először sikerült összefutnia. A portál szerint Magyarországon több ízben bukkant már albínó vadállat: tavaly a Tapolcai-medencében láttak egy dámszarvast, Somogy megyében pedig egy fehér őzbak tűnt fel a barna társai között Barcs környékén. Ehhez hasonló pigmenthiány bármilyen vadállatnál előfordulhat, a fehér kültakaró mellett a piros szem és a rózsaszínű orr előtti szőrtelen terület jellemző.

Bár csodálatos látvány, az állatoknál hatalmas hátrányt jelent a feltűnő színezet, mivel kevésbé tud elrejtőzni és sokkal nagyobb eséllyel lesz kiszolgáltatva a ragadozóknak. A hiedelem szerint balszerencsét okoz, ha valaki lelő egy fehér szarvast.

Fotók: Jakab Lászlóné

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szarvas

fehér

nógrád

mátraverebély

bátonyterenye

fotó

kép

képek

vadállat

állat

dámszarvas