Csökkent a bűnözés, de a közutakon nem javult a helyzet

MTI   
  Megosztom
Csökkent a bűnözés, de a közutakon nem javult a helyzet

Tavaly tizenhárom százalékkal, 29 ezerrel kevesebb bűncselekményt regisztráltak, mint 2017-ben, összesen 186 724-et - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Gál Kristóf azt mondta, a nyomozási eredményesség mintegy hetven százalék volt, a rendőrök tízből hét nyomozás során igazságügyi eljárás elé tudták állítani az érintettet. A felderítési eredményesség ötven százalékos volt, minden második, ismeretlen tettes ellen indult nyomozás során azonosítani tudták az elkövetőt - tette hozzá.

Ismertette, 2018-ban 78 szándékos emberölés történt, 12-vel kevesebb, mint 2017-ben. A felderítési eredményesség itt százszázalékos, vagyis egyetlen, ismeretlen tettes által elkövetett gyilkosság sem maradt felderítetlenül. A tulajdon elleni szabálysértések nyomozási eredménye negyven százalékos volt, ebben még van hova fejlődni - mondta a szóvivő.

Tavaly 2,5 százalékkal, 427-tel emelkedett a személyi sérüléses közúti balesetek száma, a balesetekben 633-an haltak meg, nyolccal többen, mint egy évvel korábban - tudatta, hozzátéve, a balesetek legnagyobb része gyorshajtás miatt történt. Gál Kristóf kitért arra is: a rendőrök 11 500 alkalommal intézkedtek teherautósofőrök ellen az előzési szabályok megsértése miatt, ez napi 31 intézkedést jelent.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bűnözés

bűncselekmény

rendőrség

szabálysértés

statisztika