Már csak ez hiányzott: újabb támadás vár magyarok tízezreire

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Már csak ez hiányzott: újabb támadás vár magyarok tízezreire

Várhatóan országszerte megkezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása, és a pollenkoncentráció egyre többfelé érheti el a tüneteket okozó szintet - figyelmeztetett a tisztifőorvos szombaton a Facbook-oldalán.

A közlés szerint a pázsitfűfélék pollenje a legjelentősebb allergének közé tartozik, májusban és júniusban a pollenterhelés jelentős meghatározója. Mint írják,

az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően csökkent a tavasszal virágzó fák pollenszemeinek száma a levegőben. Az esős időszak elmúltával várhatóan országszerte elkezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása. A kellemesebb idő bekövetkeztével pollenkoncentrációjuk egyre többfelé érheti el a tüneteket okozó szintet.

Ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az arra érzékenyek idejében készüljenek fel a fokozott allergénterhelésre és mielőbb keressék fel kezelőorvosukat. A tünetek erőssége megfelelő odafigyeléssel mérsékelhető. Ön is tehet azért, hogy a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja csökkenjen, saját területén nyírja rendszeresen a füvet.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az arra érzékenyek idejében készüljenek fel és mielőbb keressék fel kezelőorvosukat - írták, hozzátéve: a tünetek erőssége megfelelő odafigyeléssel mérsékelhető. Megjegyezték továbbá, hogy a rendszeres fűnyírással csökkenthető a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

allergia

allergiaszezon

pázsit

pázsitfűfélék

pollen

pollenszezon