Már csak ez hiányzott: újabb támadás vár magyarok tízezreire

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Már csak ez hiányzott: újabb támadás vár magyarok tízezreire

Várhatóan országszerte megkezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása, és a pollenkoncentráció egyre többfelé érheti el a tüneteket okozó szintet - figyelmeztetett a tisztifőorvos szombaton a Facbook-oldalán.

A közlés szerint a pázsitfűfélék pollenje a legjelentősebb allergének közé tartozik, májusban és júniusban a pollenterhelés jelentős meghatározója. Mint írják,

az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően csökkent a tavasszal virágzó fák pollenszemeinek száma a levegőben. Az esős időszak elmúltával várhatóan országszerte elkezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása. A kellemesebb idő bekövetkeztével pollenkoncentrációjuk egyre többfelé érheti el a tüneteket okozó szintet.

Ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az arra érzékenyek idejében készüljenek fel a fokozott allergénterhelésre és mielőbb keressék fel kezelőorvosukat. A tünetek erőssége megfelelő odafigyeléssel mérsékelhető. Ön is tehet azért, hogy a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja csökkenjen, saját területén nyírja rendszeresen a füvet.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az arra érzékenyek idejében készüljenek fel és mielőbb keressék fel kezelőorvosukat - írták, hozzátéve: a tünetek erőssége megfelelő odafigyeléssel mérsékelhető. Megjegyezték továbbá, hogy a rendszeres fűnyírással csökkenthető a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

allergia

allergiaszezon

pázsit

pázsitfűfélék

pollen

pollenszezon