Már csak ez hiányzott: újabb támadás vár magyarok tízezreire

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Már csak ez hiányzott: újabb támadás vár magyarok tízezreire

Várhatóan országszerte megkezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása, és a pollenkoncentráció egyre többfelé érheti el a tüneteket okozó szintet - figyelmeztetett a tisztifőorvos szombaton a Facbook-oldalán.

A közlés szerint a pázsitfűfélék pollenje a legjelentősebb allergének közé tartozik, májusban és júniusban a pollenterhelés jelentős meghatározója. Mint írják,

az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően csökkent a tavasszal virágzó fák pollenszemeinek száma a levegőben. Az esős időszak elmúltával várhatóan országszerte elkezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása. A kellemesebb idő bekövetkeztével pollenkoncentrációjuk egyre többfelé érheti el a tüneteket okozó szintet.

Ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az arra érzékenyek idejében készüljenek fel a fokozott allergénterhelésre és mielőbb keressék fel kezelőorvosukat. A tünetek erőssége megfelelő odafigyeléssel mérsékelhető. Ön is tehet azért, hogy a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja csökkenjen, saját területén nyírja rendszeresen a füvet.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az arra érzékenyek idejében készüljenek fel és mielőbb keressék fel kezelőorvosukat - írták, hozzátéve: a tünetek erőssége megfelelő odafigyeléssel mérsékelhető. Megjegyezték továbbá, hogy a rendszeres fűnyírással csökkenthető a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

allergia

allergiaszezon

pázsit

pázsitfűfélék

pollen

pollenszezon