Már csak ez hiányzott: újabb támadás vár magyarok tízezreire

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Már csak ez hiányzott: újabb támadás vár magyarok tízezreire

Várhatóan országszerte megkezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása, és a pollenkoncentráció egyre többfelé érheti el a tüneteket okozó szintet - figyelmeztetett a tisztifőorvos szombaton a Facbook-oldalán.

A közlés szerint a pázsitfűfélék pollenje a legjelentősebb allergének közé tartozik, májusban és júniusban a pollenterhelés jelentős meghatározója. Mint írják,

az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően csökkent a tavasszal virágzó fák pollenszemeinek száma a levegőben. Az esős időszak elmúltával várhatóan országszerte elkezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása. A kellemesebb idő bekövetkeztével pollenkoncentrációjuk egyre többfelé érheti el a tüneteket okozó szintet.

Ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az arra érzékenyek idejében készüljenek fel a fokozott allergénterhelésre és mielőbb keressék fel kezelőorvosukat. A tünetek erőssége megfelelő odafigyeléssel mérsékelhető. Ön is tehet azért, hogy a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja csökkenjen, saját területén nyírja rendszeresen a füvet.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az arra érzékenyek idejében készüljenek fel és mielőbb keressék fel kezelőorvosukat - írták, hozzátéve: a tünetek erőssége megfelelő odafigyeléssel mérsékelhető. Megjegyezték továbbá, hogy a rendszeres fűnyírással csökkenthető a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

allergia

allergiaszezon

pázsit

pázsitfűfélék

pollen

pollenszezon