Megdőlt a csapadékrekord: volt, ahol 141 mm eső esett egy nap alatt

HelloVidék   
  Megosztom
Megdőlt a csapadékrekord: volt, ahol 141 mm eső esett egy nap alatt

Dédestapolcsányban 24 óra alatt 141,2 mm esett, ez több, mint két havi mennyiség. Három ház lakóit kellett kiköltöztetni az özönvíz miatt - írja a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hazánkban egy mediterrán ciklon uralkodik napok óta, a csapadékos időjárás pedig rengeteg esőt hozott a nyakunkba. Az ország nyugati részén főként egész napos eső volt, a Dunátok keletre pedig számos zivatar alakult ki, ami felhőszakadásban és jégben csúcsosodott ki. Dédestapolcsányban összesen 141,2 mm csapadék hullott, ezzel pedig megdőlt az eddigi dobogókői csapadékrekord, amely 1998-ban ugyanezen a napon 84,2 mm volt. Az Alföldön Békéscsabán esett a legtöbb eső, összesen 58,1 mm.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csapadék

eső

időjárás

életmód

felhőszakadás

zápor

zivatar