Megdőlt a csapadékrekord: volt, ahol 141 mm eső esett egy nap alatt

HelloVidék   
  Megosztom
Megdőlt a csapadékrekord: volt, ahol 141 mm eső esett egy nap alatt

Dédestapolcsányban 24 óra alatt 141,2 mm esett, ez több, mint két havi mennyiség. Három ház lakóit kellett kiköltöztetni az özönvíz miatt - írja a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hazánkban egy mediterrán ciklon uralkodik napok óta, a csapadékos időjárás pedig rengeteg esőt hozott a nyakunkba. Az ország nyugati részén főként egész napos eső volt, a Dunátok keletre pedig számos zivatar alakult ki, ami felhőszakadásban és jégben csúcsosodott ki. Dédestapolcsányban összesen 141,2 mm csapadék hullott, ezzel pedig megdőlt az eddigi dobogókői csapadékrekord, amely 1998-ban ugyanezen a napon 84,2 mm volt. Az Alföldön Békéscsabán esett a legtöbb eső, összesen 58,1 mm.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csapadék

eső

időjárás

életmód

felhőszakadás

zápor

zivatar