Megdőlt a csapadékrekord: volt, ahol 141 mm eső esett egy nap alatt

HelloVidék   
  Megosztom
Megdőlt a csapadékrekord: volt, ahol 141 mm eső esett egy nap alatt

Dédestapolcsányban 24 óra alatt 141,2 mm esett, ez több, mint két havi mennyiség. Három ház lakóit kellett kiköltöztetni az özönvíz miatt - írja a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hazánkban egy mediterrán ciklon uralkodik napok óta, a csapadékos időjárás pedig rengeteg esőt hozott a nyakunkba. Az ország nyugati részén főként egész napos eső volt, a Dunátok keletre pedig számos zivatar alakult ki, ami felhőszakadásban és jégben csúcsosodott ki. Dédestapolcsányban összesen 141,2 mm csapadék hullott, ezzel pedig megdőlt az eddigi dobogókői csapadékrekord, amely 1998-ban ugyanezen a napon 84,2 mm volt. Az Alföldön Békéscsabán esett a legtöbb eső, összesen 58,1 mm.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csapadék

eső

időjárás

életmód

felhőszakadás

zápor

zivatar