Megdőlt a csapadékrekord: volt, ahol 141 mm eső esett egy nap alatt

HelloVidék   
  Megosztom
Megdőlt a csapadékrekord: volt, ahol 141 mm eső esett egy nap alatt

Dédestapolcsányban 24 óra alatt 141,2 mm esett, ez több, mint két havi mennyiség. Három ház lakóit kellett kiköltöztetni az özönvíz miatt - írja a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hazánkban egy mediterrán ciklon uralkodik napok óta, a csapadékos időjárás pedig rengeteg esőt hozott a nyakunkba. Az ország nyugati részén főként egész napos eső volt, a Dunátok keletre pedig számos zivatar alakult ki, ami felhőszakadásban és jégben csúcsosodott ki. Dédestapolcsányban összesen 141,2 mm csapadék hullott, ezzel pedig megdőlt az eddigi dobogókői csapadékrekord, amely 1998-ban ugyanezen a napon 84,2 mm volt. Az Alföldön Békéscsabán esett a legtöbb eső, összesen 58,1 mm.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csapadék

eső

időjárás

életmód

felhőszakadás

zápor

zivatar