Ismét berobban a kánikula: trópusi hőség lesz a hosszú hétvégén

MTI   
  Megosztom
Ismét berobban a kánikula: trópusi hőség lesz a hosszú hétvégén

Melegszik az idő a hosszú hétvégén. Augusztus 20-án néhol akár 34 fok is lehet. Emellett sok lesz a napsütés, csak kevés helyen várható zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a Tiszántúl kivételével szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Időnként megélénkül a szél, de a Kisalföldön, illetve zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 10-16 fok között alakul, de északi völgyekben, illetve az alföldi homokhátságokon 8, 9 fok is előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Szombaton több-kevesebb napsütés várható, csapadék általában nem valószínű, de az északkeleti megyékben lehet esetleg egy-egy zápor. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet 25-29 fok között valószínű.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható kevés fátyolfelhővel, csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban 12-17 fok lesz. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható, de az északnyugati megyékben már gomolyfelhős ég valószínű, és ott este egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között alakul.

Augusztus 20-án, kedden is többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható, de az északi határsáv mentén már megnövekedhet kissé a felhőzet, és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A szél gyenge vagy mérsékelt marad. A leghidegebb órákban 15-21 fok lesz. Napközben 27-34 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. KATTINTS!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kánikula

forróság

vészjelzés

figyelmeztetés

időjárás

hőség

riasztás

vihar

zápor

zivatar

napsütés