Kihirdették: ez a két vidéki melós nyerte a sírásók országos bajnokságát

HelloVidék   
  Megosztom
Kihirdették: ez a két vidéki melós nyerte a sírásók országos bajnokságát

Meglehetősen különös versenynek adott otthon a székesfehérvári Béla úti temető. Itt rendezték ugyanis a sírásók országos bajnokságát. Ezt pedig a tatai Libitina Kegyeleti és Szolgáltató Kft. kéttagú csapata nyerte - írja a kemma.hu.

Elsőre morbid lehet, de tény, hogy egyre népszerűbb a sírásók közötti megmérettetés. Ahogy a portál írta, idén negyedik alkalommal rendezték meg a nem mindennapi versenyt. A mostani megmérettetésre nevezők száma meghaladta a húszat.

A verseny győztese a tatai Libitina Kft. két sírásója, a 39 éves Szakály Róbert és a 25 esztendős Kecskeméti Rudolf lettek.

A végső helyezéseket a pontos méret és az időeredmény határozták meg. De számított a csapatok kulturált, kegyeleti eseményhez méltó viselkedése is. Azt, hogy hol kell ásnunk, sors­húzással döntötték el. Ugyanis nem mindenütt egyforma a talaj. Van ahol lazább, de van, akinek keményebb föld jutott. Úgy gondolom, nekünk olyan közepesen kemény parcellában kellett dolgoznunk

- meséli Róbert, aki 15 éve dolgozik a szakmában.

A két sírásó a következő évben, a szlovákiai Trencsében megrendezett V4-ek versenyén képviselhetik hazánkat 2020-ban. Itt nem temetőben zajlik majd a verseny.

A cégvezetés ösztönzött bennünket, hogy vegyünk részt ezen a bajnokságon. Mert tavaly, újoncként ötödikek lettünk. Mivel a múltévi győztes a székesfehérvári páros volt, de ők mint rendezők nem indíthattak csapatot, így a legnehezebb ellenfélnek talán a föld bizonyult. Az jóleső érzés volt, hogy sokan szurkoltak nekünk. Végül megnyertük a trófeát, és az ezzel járó ötvenezer forint jutalmat is

- jegyzi meg Rudolf, aki 4 éve a cég alkalmazottja.

A mi csapatunk 1 óra 14 perc 40 másodperc alatt végzett. De egy ilyen munka gyorsaságánál a teljesítmény valóban függ a talaj keménységétől. Akadt már olyan sírhely is, amelyet negyven perc alatt kiástak dolgozóink. Most a visszahantolást a tizenöt perces szintidő alatt teljesítette Róbert és Rudolf, valamint a képzeletbeli nyughely rendezettsége is abszolút megfelelő volt

- emeli ki Dobos János, a társaság ügyvezetője.

(kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sírásó

sír

verseny

feladat

győztes

tata