Rózsaszínbe borult a tatabányai gyár: erre hívják fel a dolgozók figyelmét

HelloVidék   
  Megosztom
Rózsaszínbe borult a tatabányai gyár: erre hívják fel a dolgozók figyelmét

Szalagot tűztek és rózsaszínnel világították meg az épületet a dolgozók a Bridgestone tatabányai gyárában a mellrák elleni küzdelem hónapjában. A cég több mint 1000 férfi munkatársa is fel szeretné hívni családtagjaik, kolléganőik és a környéken élők figyelmét az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedésre. Az abroncsgyár a „B-Pink - A te egészséged, a mi törődésünk!” elnevezésű kampánya keretében ingyenes szűrést és szakértői előadást szervez 150 női dolgozójának, közös fotózásra hívta munkatársait és felmatricázta a főépületét a nők védelme érdekében.

Az emlő rosszindulatú daganatainak gyakorisága évről évre nő, Magyarországon évente 8500 új beteget fedeznek fel. A gyár nagy hangsúlyt fektet az edukációra a betegség elleni küzdelem hónapjában. Többek között a betegséggel kapcsolatos tévhitekre hívja fel a figyelmet plakátok segítségével, illetve a hónap végén egy előadás keretében Halom Borbála, a Mellrákinfó Egyesület elnöke mesél majd a mellrákkal és a szűrővizsgálatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. rendszeresen szervez egészséggel kapcsolatos megmozdulásokat. Október a mellrák, november pedig most is a prosztatarák elleni küzdelem hónapja lesz majd a cégnél. Ezúttal azt szerette volna közvetíteni, hogy a 90 százalékban férfiakból álló gumiipari dolgozók is együttérzőek a nőkkel kapcsolatos témákkal szemben, támogatják szeretteiket és kollégáikat.

A mellrák elleni küzdelemben mi annyit tehetünk, hogy beszélünk a témáról, kifejezzük támogatásunkat és bíztatjuk kollégáinkat, hogy ők is érzékeltessék az érintettekkel, hogy fontos számukra az egészségük. Azt szeretnénk elérni, hogy akik a mi cégünknél dolgoznak, törődjenek egymással, és a vállalat is igyekszik a saját eszközeivel őket ebben támogatni

- mondta Topolcsik Melinda, a cég ügyvezető igazgatója, aki kitért arra is, hogy a gyár társadalmi felelősségvállalásból indított kezdeményezései idén sem maradtak elismerés nélkül. Az év elején „Felelős Munkáltató” címet, majd pedig a nyár folyamán „Családbarát Munkahely” díjat is kapott a vállalat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szűrővizsgálat

betegség

mellrák

bridgestone

tatabánya

gyár

cég