Fantasztikus égi jelenség érkezik: ekkor fürkészd az eget, ha nem szeretnél lemaradni róla

HelloVidék   
  Megosztom
Fantasztikus égi jelenség érkezik: ekkor fürkészd az eget, ha nem szeretnél lemaradni róla

Nagyjából a július 17. és augusztus 24. közötti időszakban találkozhatunk a Perseus-ikerhalmaz vidékéről érkező Perseida meteorokkal, amelyek gyorsak és sárgás színűek. Most kiderül, mikor lehet elcsípni a legtöbb tűzgömböt.

Augusztus a csillaghullás hónapja, ilyenkor érkeznek meg a Perseidák, vagyis a Perseus csillagkép felől érkező meteorok, amik az év egyik leginkább megbízható és leglátványosabb meteorrajának számítanak. Nagyjából a július 17. és augusztus 24. közötti időszakban találkozhatunk a Perseus-ikerhalmaz vidékéről érkező Perseida meteorokkal, amelyek gyorsak és sárgás színűek. A fényesebb meteorok gyakran hagynak másodpercekig, percekig megmaradó nyomot, írja az Időkép.

A Magyar Csillagászati Egyesület tájékoztatása szerint idén nem lesz túl nagy szerencsénk a Perseidákkal, hiszen maximumuk magyar idő szerint augusztus 12-én, szerda délután 3 és 6 óra közé esik, ami a hazai észlelők számára nem kedvező.

A Hold ugyanakkor idén nagy fényszennyezést jelent a Perseidák maximumának idején, az utolsó negyed ugyanis augusztus 11-ére esik, emiatt viszonylag erős fénnyel kell számolniuk a hullócsillag-vadászoknak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

meteor

meteorraj

meteorhullás

csillaghullás

perseidák