Sárgarépa kalória értékek: nyers és főtt sárgarépa kalória, sárgarépa főzelék kalória, sárgarépa krémleves kalória

HelloVidék   
  Megosztom
Sárgarépa kalória értékek: nyers és főtt sárgarépa kalória, sárgarépa főzelék kalória, sárgarépa krémleves kalória

Mennyi a sárgarépa kalória tartalma? Főtt sárgarépa kalória tartalom, párolt sárgarépa kalória, sárgarépa főzelék kalória és sárgarépa krémleves kalória tartalom összehasonlítás.

A sárgarépa az egyik legolcsóbb és legkönnyebben beszerezhető zöldségféle, amit még a kertünkben is könnyűszerrel megtermelhetünk, ha van hozzá időnk és kedvünk. A sárgarépa felhasználása sokrétű: amellett, hogy nyersen elropogtatjuk, nagyon finom krémlevest és főzeléket is készíthetünk belőle, illetve fogyaszthatjuk párolva, köretelemként is.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a sárgarépa kalória tartalma igen alacsony, tehát bármilyen étrendbe, fogyókúrába könnyűszerrel beépíthetjük. Na de mégis mennyire alacsony a sárgarépa kalória tartalma? Hogy járunk a legjobban, milyen módon elkészítve érdemes fogyasztanunk, ha nagyon fontos számunkra a kalóriaszámok kordában tartása? Mennyi a főtt sárgarépa kalória tartalma és a párolt sárgarépa kalória értéke? A sárgarépa főzelék kalória tartalma vagy a sárgarépa krémleves kalória tartalma az alacsonyabb?

Sárgarépa kalória tartalom

  • Nyers sárgarépa kalória: 40 kcal/100g
  • Főtt sárgarépa kalória: 37 kcal/100g
  • Párolt sárgarépa kalória: 39 kcal/100g
  • Sárgarépa krémleves kalória: kb. 40 kcal/adag
  • Sárgarépa főzelék kalória: kb. 50 kcal/adag

A sárgarépa kalória értékekből láthatjuk, hogy ez a zöldségféle akárhogy is van elkészítve, kifejezetten alacsony tápértékkel rendelkezik, gyakorlatilag mindegy, hogyan fogyasztjuk el. Aki viszont nem csak a kalóriák számára figyel oda, hanem a napi rostbevitelre is, annak a nyers verziót ajánljuk leginkább, hiszen a sárgarépa nem csak finom, de nagyon egészséges élelmiszer is.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

répa

sárgarépa

kalória

diéta

fogyókúra

ételek