Milyen rizs hány kalória? Ennyi a főtt rizs kalória, a basmati rizs kalória, a jázmin rizs kalória és a barna rizs kalória tartalma

HelloVidék   
  Megosztom
Milyen rizs hány kalória? Ennyi a főtt rizs kalória, a basmati rizs kalória, a jázmin rizs kalória és a barna rizs kalória tartalma

Főtt rizs kalória értékek: basmati rizs kalória, jázmin rizs kalória. A barna rizs hány kalória (10 dkg rizs hány kalória, 100g rizs hány kalória)? A puffasztott rizs hány kalória?

A rizs egy olyan kikerülhetetlen alapélelmiszer és egyben köretalapanyag, amit szinte képtelenek vagyunk nélkülözni, ha ragaszkodunk az egészséges és változatos táplálkozáshoz. Tudtad, hogy a rizs kalória tartalma nem csak alacsonyabb, mint a tésztáé, hanem sokkal jobb a szervezetünknek is, ugyanis lassabban szívódik fel?

Mi a különbség a különböző rizsfélék kalória tartalma között? Létezik olyan, hogy diétás rizs a rizs kalória tartalma szempontjából? Eláruljuk azt is, mennyi a száraz rizs kalória tartalma és a főtt rizs hány kalória. Jajon a jázmin rizs kalória tartalma, a basmati rizs kalória tartalma, vagy a barna rizs kalória tartalma a legalacsonyabb a felsorolt rizsfélék közül? Izgalmas kérdés, hogy habár a puffasztott rizs fogyasztását támogatják a diéta alatt, a puffasztott rizs hány kalória azonos mennyiségben? Nézzük, mennyi és milyen rizs hány kalória!

A „sima” fehér rizs kalória tartalma

  • A száraz rizs kalória tartalma: 360 kcal/100g
  • A főtt rizs kalória tartalma: 130 kcal/100g

A receptek gyakran eleve a mennyiséget adják meg: 10 dkg rizs hány kalória (100g rizs hány kalória)? Nos, főve körülbelül 130 kcal van ebben a rizsmennyiségben.

Más rizsfélék kalória tartalma

  • A basmati rizs kalória tartalma (főtt): 147 kcal/100g
  • A jázmin rizs kalória tartalma (főtt): 103 kcal/100g
  • A barna rizs kalória tartalma (főtt): 112 kcal/100g

A puffasztott rizs hány kalória?

  • 100g puffasztott rizs kalória tartalma: 383 kcal

Diétás megfontolások: együk a rizst, vagy ne?

Mivel a rizs egy lassan felszívódó szénhidrát, korlátozott mennyiségben nyugodtan fogyaszthatjuk azt a diéta alatt, lehetőleg reggelire vagy ebédre, hogy a testünknek legyen ideje feldolgozni. Ha nagyon szigorúan számoljuk a kalóriákat, a sima fehér rizs vagy a basmati rizs helyett keressük jázmin rizst, vagy a barna rizst, ugyanis azoknak, habár nem számottevően, de alacsonyabb a kalória tartalma. A puffasztott rizs szintén megfelelő táplálék diéta idején, hiszen hatékonyan elűzi az éhséget, viszont azt sem szabad korlátlan mennyiségben fogyasztanunk, ugyanis nagyobb mennyiségben már kalóriadús étel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

rizs

kalória

gasztronómia

étel

főzés

fogyókúra

diéta

étel

rizsfogyasztás

basmati rizs

rizsfajták