Szörnyű tragédia: lőtt a vadász, kilométerekkel arébb meghalt egy ember

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Szörnyű tragédia: lőtt a vadász, kilométerekkel arébb meghalt egy ember

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja az ügyészség azt a férfit, aki az elmúlt év májusában egy vadászaton kibiztosítás közben a szabálytalanul kézben tartott vadászpuskából egy lövést adott le, és ezzel egy ember halálát okozta. Most vádat emeltek az elkövető ellen.

A fegyvertartási és vadászengedéllyel rendelkező vádlottat ismerőse hívta meg Újfehértóra azért, hogy őzbakra vadásszanak, illetve kipróbálja az ismerőse golyós vadászpuskáját, ugyanis a vádlott is szeretett volna egy ilyet vásárolni. Az ilyen típusú vadászpuska hatótávolsága kb. 6000 méter – írja a szon.hu.

2020. május 15-én Újfehértó határába ment a vádlott és ismerőse gépkocsival, és velük volt a helyi vadásztársaság egyik tagja is. Az álló gépkocsiból két lövést is leadott őzbakra a vádlott, de egyik lövés sem talált. Ezt követően a puska kibiztosítását végezte a vádlott, de annak csövét felfelé, Újfehértó lakott területének irányába tartotta, és ezen tevékenysége közben egy vétlen lövést adott le a puskával.

A sértett 2161 méter távolságra, újfehértói családi háza udvarán tartózkodott, amikor a vádlott által kilőtt, időközben lelassult és stabilitását vesztett lövedék eltalálta. A lövedék behatolt a sértett testébe, több létfontosságú szervet roncsolt, melynek következtében a sértett kórházba szállítása után elhunyt. A sérülések olyan fokúak voltak, hogy a sértett életét az idejekorán érkezett szakszerű orvosi ellátással sem lehetett volna megmenteni.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje el a vádlottat. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

baleset

vadász