Szörnyű tragédia: lőtt a vadász, kilométerekkel arébb meghalt egy ember

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Szörnyű tragédia: lőtt a vadász, kilométerekkel arébb meghalt egy ember

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja az ügyészség azt a férfit, aki az elmúlt év májusában egy vadászaton kibiztosítás közben a szabálytalanul kézben tartott vadászpuskából egy lövést adott le, és ezzel egy ember halálát okozta. Most vádat emeltek az elkövető ellen.

A fegyvertartási és vadászengedéllyel rendelkező vádlottat ismerőse hívta meg Újfehértóra azért, hogy őzbakra vadásszanak, illetve kipróbálja az ismerőse golyós vadászpuskáját, ugyanis a vádlott is szeretett volna egy ilyet vásárolni. Az ilyen típusú vadászpuska hatótávolsága kb. 6000 méter – írja a szon.hu.

2020. május 15-én Újfehértó határába ment a vádlott és ismerőse gépkocsival, és velük volt a helyi vadásztársaság egyik tagja is. Az álló gépkocsiból két lövést is leadott őzbakra a vádlott, de egyik lövés sem talált. Ezt követően a puska kibiztosítását végezte a vádlott, de annak csövét felfelé, Újfehértó lakott területének irányába tartotta, és ezen tevékenysége közben egy vétlen lövést adott le a puskával.

A sértett 2161 méter távolságra, újfehértói családi háza udvarán tartózkodott, amikor a vádlott által kilőtt, időközben lelassult és stabilitását vesztett lövedék eltalálta. A lövedék behatolt a sértett testébe, több létfontosságú szervet roncsolt, melynek következtében a sértett kórházba szállítása után elhunyt. A sérülések olyan fokúak voltak, hogy a sértett életét az idejekorán érkezett szakszerű orvosi ellátással sem lehetett volna megmenteni.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje el a vádlottat. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

baleset

vadász