A szellemi klímaválság ellen: interaktív tárlatokkal, izgalmas mozizással csábítanak

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
A szellemi klímaválság ellen: interaktív tárlatokkal, izgalmas mozizással csábítanak

A Takarékbank természet- és örökségvédelmi standdal képviseli Magyarországot az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás húsz napja alatt a nemzetközi kiállítócsarnokban. A hitelintézet a Magyar Bankholding Csoport tagjaként egy forgószínpadszerű kiállítótérrel hívja fel a figyelmet a globális természeti és szellemi klímaváltozás következményeire, valamint bemutatja örökségvédelmi programját.

A világszerte pusztuló méheknek az élelmiszer-termelésben meglévő egyedülálló szerepét, a legnagyobb magyar vadász-író legendák örökségét, a tradicionális lovassportok hatását, valamint Magyarország egyedülállóan gazdag vízi élővilágát mutatja be a Takarékbank a világkiállítás közönségének.

A hitelintézet tavaly indított Tehetsz méh többet! kampányával pedig a beporzás fontossága mellett a mézfogyasztást és magyar méhész családokat is népszerűsíti.

Világkiállítási részvételével a Takarékbank természeti környezetünk rohamos pusztulása, a klímaváltozás okozta fenyegető kihívása mellett arra a szellemi klímaválságra is felhívja a figyelmet, amely kulturális értékeinket, örökségünket veszélyezteti. A bank örökségvédelmi programjának célja, hogy megőrizze és népszerűsítse Magyarország óriási szellemi-kulturális hagyatékát, illetve elősegítse a jövő kulturális örökségének létrehozását. Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából a Takarékbank Kittenberger Kálmánt, Fekete Istvánt és Széchenyi Zsigmondot is bemutatja, valamint a bank saját mozijában megnézhetők a vadász-írókról készült, nagysikerű dokumentumfilmek is.

Nemzeti legendáink olyan örökséget hagytak ránk, amelyet kötelességünk megőrizni és gyermekeinknek, unokáinknak is átadni, mert ezek nélkül egyre szegényebbek leszünk. Ezért indítottuk el a Takarékbank örökségvédelmi programját, azoknak a kiemelkedő hazai szellemi értékek, személyiségek életművének megőrzését és népszerűsítését, amelyek nemzeti kultúránk fontos részét alkotják, és amelyek életben tartása közös felelősségünk

– mondta Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

A program kiemelt szerepet játszik a Takarék Csoport támogatási tevékenységében. A takarékszektornak Magyarországon majdnem százötvenéves hagyománya van, így a Takarékbank sok évtizedes, többségükben helyi kulturális értékek, tradíciók őrzője. A helyi közösségek és generációk bankjakét elsősorban a helyi közösségek igényeihez igazodva alakítja támogatási tevékenységét. A bankcsoport elsősorban közművelődési célokat, helyi kulturális és egyéb programokat, a pénzügyi kultúra fejlesztését, az oktatást-képzést és szakmai rendezvényeket, valamint helyi szervezetek működését és fejlesztését támogatja.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vadászati kiállítás

világkiállítás