Mi is segíthetünk az ünnepek előtt: mentőautóra gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

HelloVidék   
  Megosztom
Mi is segíthetünk az ünnepek előtt: mentőautóra gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

A karácsonyi ünnepi szezon alatt ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az OMV Hungáriával együttműködve. A karitatív szervezet akcióját három éve támogatja az üzemanyag-forgalmazó. Az autósok a vállalat 166 töltőállomásán, illetve az OMV honlapján online vásárolhatnak 200 és 500 forintos Máltai adománykártyákat. Az OMV-nek köszönhetően duplán ad, aki most ad, hiszen a befolyó összeget a társaság idén is megduplázza december végén. Az összegyűlő pénznek már meg is van a helye, ugyanis a Máltai Mentőszolgálat új mentőautójának megvásárlására fordítják.

Az OMV harminc éve érkezett Magyarországra, abban az évben, amikor a Máltai Mentőszolgálat indult. Ezzel a civil mentés hagyományait élesztettük újra Magyarországon, másrészt Mentőszolgálatunk ellenszolgáltatás nélkül látja el feladatait, működését harminc éve támogatásokból, adományokból fedezzük

- mondta el Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

Az önkéntesekből szerveződött mentőszolgálat rohamkocsiját évente 1500 alkalommal riasztja az Országos Mentőszolgálat diszpécsere. A Máltaiak mentőautóján professzionális személyzet teljesít szolgálatot, de mindenki önkéntes, fizetést senki nem kap, ahogy ők szokták mondani, „jutalmuk a megmentett élet”. A Máltai Mentőszolgálat betegszállítást is végez, rendezvények helyszínein mozgóőrséget lát el, és gyakran szervez szakmai képzéseket is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máltai szeretetszolgálat

mentőautó

gyűjtés

adománykártya

omw