Különösen aggódhatnak ebben a megyében a rezsi miatt: hónapok óta nem kapnak számlát

24.hu   
  Megosztom
Különösen aggódhatnak ebben a megyében a rezsi miatt: hónapok óta nem kapnak számlát

Pest megyében van olyan település, ahol vízszolgáltatással ugyan nincs gond, de a lakosok március 1-je óta nem kapnak számlát. A problémát az okozza, hogy az új szolgáltató nem volt felkészülve a komplex feladatra. Kérdés, mi lesz így, hogyan fizetnek Nagytarcsán a vízért.

Ahogy korábban a HelloVidék is írt róla, az idei aszályos nyárban súlyos vízhiány sújtja Pest megyét. A 24.hu most arról számolt be, hogy Nagytarcsán, ahol az önkormányzat korábbi, fideszes vezetése felmondta a szerződését az előző szolgáltatóval, nincs vízhiány, azonban problémát okozott, hogy az energiahivatal a Fővárosi Csatornázási Műveket (FCSM) bízta meg a vízszolgáltatással, a fővárosi cég számára ugyanis ez a feladat teljesen új. Számlát például március óta nem tudnak küldeni a Pest megyei fogyasztóknak.

Az FCSM 24.hu-nak küldött válasza szerint mivel korábban nem a Fővárosi Csatornázási Művek végezte a víziközmű-szolgáltatást Nagytarcsán, a kijelölést követően fejleszteni kellett informatikai rendszerüket, hogy a felhasználók díjszámláit elkészíthessék.

A fejlesztések folyamatban vannak, várhatóan szeptembertől kezdve nyílik lehetőség a vízmérők adatainak megadására (diktálásra), valamint ekkor kezdődik a mérők leolvasása is. Terveink szerint októberben küldjük ki a 2022. március 1-jét követő időszak számláját

– írták, hozzátéve, hogy a technikai részletekről és az ütemezésről 2022. augusztus végéig írásban tájékoztatják majd az ügyfeleiket. A társaság részletfizetési lehetőséget nyújt azoknak, akik ezt a felhalmozódott számlák kézhezvételét követően igénylik. Válaszukat azzal zárták, hogy adatbázis-problémáról nincs tudomásuk.

A lap úgy tudja, hogy 16-18 vízszerelőt is keresett a Fővárosi Csatornázási Művek az új feladat ellátására, de eddig csak hat szakembert tudtak felvenni.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vízhiány

pest megye

szolgáltató

közműszolgáltató