Katasztofális a helyzet: a súlyos vízhiány miatt több településen is erre kérik a lakosságot

MTI   
  Megosztom
Katasztofális a helyzet: a súlyos vízhiány miatt több településen is erre kérik a lakosságot

A kiterjedt vízhiány megelőzése érdekében a vízfogyasztás csökkentését kéri több Pest megyei településen a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.

A vízszolgáltató pénteken a Facebook-oldalán azt írta: az elmúlt hetekben a hőség idején rendkívül megnőtt a vízfogyasztás, elérte a vízellátó rendszer maximális kapacitását.

Ezért pénteken a vízfogyasztás csökkentése érdekében másodfokú vízkorlátozást rendeltek el az önkormányzatok Tahitótfalu, Leányfalu, Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisvörösvár, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszántó, Csobánka, Pomáz és Nagykovácsi településen.

Ennek értelmében tilos az automata öntözőberendezések működtetése; a járdák, utak mosása; a gépjárművek tömlős mosása; a medencék töltése; továbbá minden tömlős locsolás és mosás a település egész területén.

Intézkedéseinket azért tesszük, hogy mindenkihez eljuthasson a közegészségügyi követelmények kielégítéséhez szükséges minimális vízmennyiség

- írta bejegyzésében a DMRV.

Szerdától eredetileg szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. A legmagasabb fokú intézkedést pénteken kedd éjfélig meghosszabbították.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tovább fokozódik a kánikula. Szombaton helyenként 40 Celsius-fok feletti értékeket is mérhetnek. Várhatóan kedden érkezik egy hidegfront, amelynek hatására mérséklődik a kánikula.

Az előző - június végén kezdődött, több mint egy hétig tartó - hőhullám idején a megnövekedett vízfogyasztás emelkedése, illetve műszaki meghibásodás miatt több napon keresztül nyomásesés vagy átmeneti vízhiány volt tapasztalható több Pest megyei településen. A megye több mint tíz településén első- vagy másodfokú vízkorlátozást is elrendeltek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vízhiány

figyelmeztetés

pest megye