Medve támadt a polgármesterre, aki lőtt: most orvvadászat miatt nyomoz a rendőrség

HelloVidék   
  Megosztom
Medve támadt a polgármesterre, aki lőtt: most orvvadászat miatt nyomoz a rendőrség

Orvvadászat ügyében vizsgálódik a rendőrség egy szombati vadászat miatt, amelyben egy medvét lőttek le. A nagyvadat kétméteres távolságról a szovátai polgármester terítette le, miután morogva, támadó szándékkal közelített felé az állat, járt utána a Székelyhon.

Fülöp László Zsolt szovátai polgármester is tagja volt annak a vadásztársaságnak, amely szombaton a Bekecs-tetőn vaddisznóra vadászott. Mint a polgármester a Székelyhonnak elmondta, a helyi vadásztársaság tagjaként vett részt a hajtáson.

Fülöp László Zsolt szerint a vadászat során 4–5 medvét is láttak, ami már megszokott, hiszen a vadászatok alkalmával néha gyakoribb látvány a medve, mint a vaddisznó.

A szombat délutáni vadászaton megjelent a medve 25 méterre tőlem. Azért tudom, hogy pontosan hány méterre, mert a helyszínelés során lemérték a távolságot. Jeleztem a jelenlétem, köhögtem, kiabáltam, de ő egyre csak közeledett morogva, látható támadószándékkal. Két méterre volt, amikor leadtam a lövést és a nagyvad elterült. Azonnal értesítettem a vadászat szervezőjét és a rendőrséget is. Mivel nekünk az engedélyünk vaddisznóvadászatra volt, de önvédelemből lelőttem a medvét, ezért orvvadászat kivizsgálása miatt indult eljárás. Hálás vagyok azért, hogy most ezt el tudom mondani, és nem a kórházi ágyon fekszem, vagy nem történt még rosszabb velem

- osztotta meg az eset részleteit a lappal a polgármester.

Fülöp Lászlótól azt is megtudtuk, hogy nem ez az első közeli találkozása medvével, korábban egy nagyvad hat méterre közelítette meg, de nem akart rátámadni, és vissza is fordult, ahonnan jött. A medve tetemét az állategészségügyi igazgatósághoz szállították, ahol felboncolták és jegyzőkönyvet készítettek a halál okáról.

Megállapították, hogy az állat 340 kilogrammos volt, és szemből, nyaki tájékon lőtték meg. A rendőrség a helyszínen is vizsgálódott, ugyanakkor lefoglalta a vadász fegyverét is, további vizsgálatokra. Az ügyben bűnügyi kivizsgálás indult orvvadászat és jogtalan fegyverhasználat ügyében. Vádemelés még nem történt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve

szováta

medvetámadás

orvvadászat

önvédelem

polgármester