Iskolák mellett randalírozott a medve: a frászt hozta mindenkire az agresszív nagyvad

MTI   
  Megosztom
Iskolák mellett randalírozott a medve: a frászt hozta mindenkire az agresszív nagyvad

A nagyvadat a Kájoni János Szakközépiskola udvarán vették észre, ahonnan a közeli Venczel József Szakközépiskolához vezetett az útja - számolt be a Maszol.ro kolozsvári hírportál. A medve a közeli almafákról táplálkozott, majd felmászott egy nyárfára mintegy 25-30 méterre az iskolától. A helyszínre érkező bizottság döntésére a vadat kevéssel a tanítás kezdete előtt kilőtte az önkormányzattal szerződésben álló vadásztársaság vadásza.

A legbiztonságosabb megoldásnak a medve kilövését tartottuk. Több száz diák volt az iskolában, a környéken pedig magánházak találhatóak. Nagyon közel volt az intézményekhez és a házakhoz is a nagyvad

- nyilatkozott Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere. Hozzátette: más megoldás nem jöhetett szóba mindenki biztonsága érdekében, így senki nem került veszélybe.

A hét folyamán ez már a második medve volt, melyet kilőttek Hargita megyében. Szerdán a Székelyudvarhely közelében fekvő Korondon végzett a vadőr egy, a faluba rendszeresen visszajáró vaddal. A medve a helyi tűzoltóság udvarán és a templom közelében csatangolt - írta a Maszol. A csendőrök megpróbálták petárdákkal elriasztani, azonban a felbőszült állat az emberekre támadt, a vadőr ekkor lelőtte. Személyi sérülés nem történt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve

vadász

csíkszereda. hargita megye

kilövés