Megjött a sarkvidéki hideg: mutatjuk, hol volt a legdurvább a reggel

HelloVidék   
  Megosztom
Megjött a sarkvidéki hideg: mutatjuk, hol volt a legdurvább a reggel

A tél eddigi leghidegebb éjszakáján vagyunk túl, az északi völgyekben és a Nyírségben helyenként -14 fokig hűlt le a levegő. Több helyen jégvirágok képződtek a zord éjszakán.

A derült ég alatt igen mélyre süllyedt a hőmérséklet az éj leple alatt, ami annak is köszönhető, hogy országszerte lecsendesedett a szél - írja az Időkép.

A lap hőtérképe szerint a keddről szerdára virradó volt az idei tél leghidegebb éjszakája. Ennek köszönhetően a leghidegebbet negyed nyolckor a Nyírségben mérték, Nyírteleken a 7:16-os adatok szerint mínusz 13,9 fok volt.

Ettől alig maradt el a Nógrád megyei Zabar, a visszatérő hidegrekordok helyszíne, ahol mínusz 13,8 fok volt, de a közelében lévő Etes községben mért 13,54 Celsius-fok alig maradt el ettől. A január 10-i, tehát történelmi rekordtól viszont igen: 1893-ban Szeged belterületén mínusz 28,1 fokot mértek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

időjárás

hideg

fagy