Meglepő felmérés látott napvilágot: kiderült, mennyit tévéznek még mindig a magyarok

HelloVidék   
  Megosztom
Meglepő felmérés látott napvilágot: kiderült, mennyit tévéznek még mindig a magyarok

Egy friss kutatás szerint a magyarok jelentős része továbbra is elsősorban hagyományos tévénézésre használja a készülékét, miközben a streaming szolgáltatásokat többen használják.

A Hisense legújabb felmérése rávilágított arra a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnoksághoz közeledve a magyarok tévévásárlási és használati szokásait mérte fel a szórakoztató készülék- és elektronikai gyártó Hisense1: a Pulzus által készített 1000 fős online felmérésből kiderül, hogy hány tévé van egy átlagos háztartásban, hogy mennyit költenek a magyarok tévére és hogy mi alapján választanak készüléket.

Akár két készülékünk is van otthon

A 2024-es felmérésből kiderült, hogy 10-ből 9 magyar háztartásban van tévé, minden harmadik magyarnak két készüléke, a válaszadók 12 százalékának pedig három tévéje is van. Ez a szám még nagyobb a 60 évnél idősebbek körében: 54 százalékuknak két vagy három tévéje is van otthon.

A válaszadók sokat használják a készülékeiket: több mint 80 százalék napi szinten használja, minden negyedik magyar pedig naponta több mint 3 órát. A nők és a férfiak között nincs jelentős különbség a napi használatban, 10-ből 8-an napi szinten használják.

Maximum 150 ezer forintot költünk rá

Ugyan a válaszadók sokat használják a tévéiket, de nem szeretnek sokat költeni rájuk: a legtöbb magyar 100-150 ezer forint értékben vesz tévét és csak minden harmadik válaszadó költ ennél többet új készülékre. A felmérés megmutatja, hogy a férfiak hajlamosabbak többet költeni, mint a nők, 10-ből egy férfi akár 200-300 ezer forintot is elkölt.

Ez igaz a 18-39 év közöttiekre is, akik szintén nyitottabbak a drágább készülékekre, ott még akár 500-700 ezer forint értékű készülék is felmerülhet. A 60 évnél idősebbekre a legjellemzőbb az olcsó készülékek vásárlása, mindössze 5 százalékuk vesz 200 ezer forintnál drágább tévét.

Kevesebb tévénézés, több streaming

A Hisense két évvel ezelőtti kutatásából2 kiderült, hogy akinél van tévé otthon, azok közül a legtöbben (65%) tévénézésre használják a készülékeket, és csak a válaszadók 19 százaléka használja streamingre – a legfrissebb kutatás alapján ez a tendencia változóban van.

A tévénézés aránya mintegy 5 százalékkal, 60 százalékra csökkent, a streaming 3 százalékkal nőtt, akárcsak a sportesemények követése és a zenehallgatás, amelyek 1-1 százalékkal magasabbak a korábbi felméréshez képest. A nők több tévét néznek, mint a férfiak, de a sportesemények követése inkább rájuk és a 60 évnél idősebbekre jellemző. Az eredmények alapján elmondható, hogy a magyarok a hagyományos tévénézésen túl más szolgáltatásokat is előszeretettel vesznek igénybe a tévéiken.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

tv

szokások

magyarok