Drákói szigor lépett életbe a vidéki iskolában: nagyon sok diák hoppon maradhat

HelloVidék   
  Megosztom
Drákói szigor lépett életbe a vidéki iskolában: nagyon sok diák hoppon maradhat

Megtiltották a diákoknak a mobilozást az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. A diákok csak akkor vehetik elő a telefont, ha az valamelyik tanórai feladathoz kell.

Az intézmény igazgatója, Makainé Zérczi Zsuzsa azt mondta, hogy reggel nyolc órakor kikapcsolják a gyerekek a telefont, és amikor délután elhagyják az iskolát, akkor vehetik elő újra. Az igazgató szerint mindez jó hatással van a diákokra, jobb köztük a kommunikáció - számolt be róla az RTL Híradója.

A kormány épp egy törvénymódosításnak köszönhetően megtilthatja az iskolai mobilozást. A miniszterelnökség államtitkára, Panyi Miklós kedd délelőtt a Parlamentben ezt azzal indokolta, hogy a mobilokat egyre gyakrabban használják lelki bántalmazáshoz.

Ezentúl azt is megengedik a tanároknak és az iskolaőröknek, hogy átvizsgálják a diákok csomagját és szekrényét. A PDSZ szerint ugyanakkor felesleges az újabb jogalkotás, az iskolák házi rendbe dönthettek róla eddig is, ha be akarták tiltani a mobilozást.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

mobil

tiltás

iskola