Rengeteg magyarnak dőlhet ágynak a hétvégén: mutatjuk, miért

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg magyarnak dőlhet ágynak a hétvégén: mutatjuk, miért

A pollenterhelés a hét első felében a záporok hatására lokálisan, átmenetileg csökkent, a hétvégére azonban várhatóan ismét felerősödik.

Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélékés a csalánfélékpollenkoncentrációja országosan a közepes-magas tartományban alakul, helyenkéntelérheti a nagyon magas szintet is. Az útifűvirágpora jellemzőenalacsony-közepes koncentrációban lehet jelen, míg alibatopféléké, a lóromé, a kenderféléké, a gyékényé, a sásféléké,valamint az ernyősvirágzatúakéországosan alacsony.

Afák közül a szelídgesztenyeésa hárspollenkoncentrációjajellemzően alacsony-közepes szintet érhet el, továbbá alacsonykoncentrációbanjelen van a levegőbena bálványfaa ciprus-és tiszafafélék,valamint a fenyőfélékpollenje.

A kültéri allergén gombákközül az Alternariaspóraszáma magas-nagyon magas szintet érhet el, az Epicoccumé jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

Magas pázsitfű pollenkoncentráció esetén a viharok hatására a levegőben szálló nagyobb pollenszemek kisebb szemcsékre esnek szét, s ezek a részecskék kis méretüknek köszönhetően a tüdő mélyebb részeibe is eljutnak, így hevesebb reakciót váltanak ki a szervezetben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pollenterhelés

pollen allergia

allergia

allergia tünetei

vihar

viharos idő