Rengeteg magyarnak dőlhet ágynak a hétvégén: mutatjuk, miért

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg magyarnak dőlhet ágynak a hétvégén: mutatjuk, miért

A pollenterhelés a hét első felében a záporok hatására lokálisan, átmenetileg csökkent, a hétvégére azonban várhatóan ismét felerősödik.

Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélékés a csalánfélékpollenkoncentrációja országosan a közepes-magas tartományban alakul, helyenkéntelérheti a nagyon magas szintet is. Az útifűvirágpora jellemzőenalacsony-közepes koncentrációban lehet jelen, míg alibatopféléké, a lóromé, a kenderféléké, a gyékényé, a sásféléké,valamint az ernyősvirágzatúakéországosan alacsony.

Afák közül a szelídgesztenyeésa hárspollenkoncentrációjajellemzően alacsony-közepes szintet érhet el, továbbá alacsonykoncentrációbanjelen van a levegőbena bálványfaa ciprus-és tiszafafélék,valamint a fenyőfélékpollenje.

A kültéri allergén gombákközül az Alternariaspóraszáma magas-nagyon magas szintet érhet el, az Epicoccumé jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

Magas pázsitfű pollenkoncentráció esetén a viharok hatására a levegőben szálló nagyobb pollenszemek kisebb szemcsékre esnek szét, s ezek a részecskék kis méretüknek köszönhetően a tüdő mélyebb részeibe is eljutnak, így hevesebb reakciót váltanak ki a szervezetben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pollenterhelés

pollen allergia

allergia

allergia tünetei

vihar

viharos idő