Rákapcsolt a kánikula: újabb településen dölt meg a melegrekord

HelloVidék   
  Megosztom
Rákapcsolt a kánikula: újabb településen dölt meg a melegrekord

Baján pár perccel 12 óra után már 38,7 fokot mért a Hungaromet, ezzel megdőlt a melegrekord – írja az Időkép.

A július 11-re vonatkozó eddigi melegrekord 38,5 volt, ezt 1922-ben mérték Szerepen. Mint írják, mivel a levegő hőmérséklete ilyenkor általában délután 2-3 óráig emelkedik, így könnyen lehet, hogy a délben mért 38,7-nél még bőven melegebb lehet, akár 40 fokot is mérhetnek.

Megdőlhet a fővárosi rekord is, Budapest belvárosában 36,6 fokot mutatott a hőmérő. Az eddigi rekordot egy 1968-as mérés tartja, akkor Kamaraerdőn 37,5 fokot mértek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

baja

melegrekord

hőmérséklet