Ciki: 10 magyar étteremből jó, ha 1-ben van frankó gyerekmenü

HelloVidék   
  Megosztom
Ciki: 10 magyar étteremből jó, ha 1-ben van frankó gyerekmenü

Az egyik országos ételrendelő portál több száz- a fővárosban és 33 vidéki nagyvárosban található – étterem bevonásával készített elemzést a gyermekétel kínálatáról. Az eredmény szerint a felmérésben résztvevő vendéglátóhelyek 10 százalékénál lehet kapni kifejezetten gyermekeknek ajánlott fogásokat.

Az éttermek jó része nincs felkészülve a gyermek étkeztetésre, a jól bevált, egyhangú ételeket lehet rendelni - derül ki a Falatozz.hu friss felméréséből. A vállalat hálózatában található több száz budapesti és vidéki étterem jelenleg 10%-a kínál kifejezetten gyermekek számára készített fogásokat. A gyerekmenüt kínáló éttermek egyharmada budapesti, kétharmaduk pedig egyenletesen oszlik meg a vidéki nagyvárosokban, az élen Szegeddel.

Itt a lista a legelterjedtebb gyermek ételekről, amit minden étteremben lehet rendelni:

  1. rántott csirke (legyen szó egészben, csíkokban vagy nuggets formában készített változatról)
  2. rántott sajt
  3. paradicsomos bolognai tészta
  4. rántott halrudacska
  5. pizza - természetesen a megszokott kínálat kis adagjának felel meg

„A kisgyermekes szülők gyakran feltételezik, hogy a gyerek rossz evő vagy válogatós. Ezek a félelmek lehetnek valósak is, de ha étterembe megyünk a családdal, nem kell aggódnunk, hogy az alkalomszerű étkezések jelentősebben befolyásolnák a gyerekek étkezési szokásait. Érdemes tehát olyat rendelni, amit tényleg szeretnek, illetve ez jó lehetőség, hogy újdonságokat is kipróbáljanak. Mindazonáltal nagyon kellenek a főzelékek, például a borsó, a spenót vagy a sóska, a párolt zöldség vagy a pépesebb rakott zöldségek, hiszen ezek komplett ételek, van bennük minden, amire a gyerekeknek szükségük van”

– mondta Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője, a Gyermek az asztalnál című könyv szerzője.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyermekmenü

hellovidek

egészség

étterem