Ciki: 10 magyar étteremből jó, ha 1-ben van frankó gyerekmenü

HelloVidék   
  Megosztom
Ciki: 10 magyar étteremből jó, ha 1-ben van frankó gyerekmenü

Az egyik országos ételrendelő portál több száz- a fővárosban és 33 vidéki nagyvárosban található – étterem bevonásával készített elemzést a gyermekétel kínálatáról. Az eredmény szerint a felmérésben résztvevő vendéglátóhelyek 10 százalékénál lehet kapni kifejezetten gyermekeknek ajánlott fogásokat.

Az éttermek jó része nincs felkészülve a gyermek étkeztetésre, a jól bevált, egyhangú ételeket lehet rendelni - derül ki a Falatozz.hu friss felméréséből. A vállalat hálózatában található több száz budapesti és vidéki étterem jelenleg 10%-a kínál kifejezetten gyermekek számára készített fogásokat. A gyerekmenüt kínáló éttermek egyharmada budapesti, kétharmaduk pedig egyenletesen oszlik meg a vidéki nagyvárosokban, az élen Szegeddel.

Itt a lista a legelterjedtebb gyermek ételekről, amit minden étteremben lehet rendelni:

  1. rántott csirke (legyen szó egészben, csíkokban vagy nuggets formában készített változatról)
  2. rántott sajt
  3. paradicsomos bolognai tészta
  4. rántott halrudacska
  5. pizza - természetesen a megszokott kínálat kis adagjának felel meg

„A kisgyermekes szülők gyakran feltételezik, hogy a gyerek rossz evő vagy válogatós. Ezek a félelmek lehetnek valósak is, de ha étterembe megyünk a családdal, nem kell aggódnunk, hogy az alkalomszerű étkezések jelentősebben befolyásolnák a gyerekek étkezési szokásait. Érdemes tehát olyat rendelni, amit tényleg szeretnek, illetve ez jó lehetőség, hogy újdonságokat is kipróbáljanak. Mindazonáltal nagyon kellenek a főzelékek, például a borsó, a spenót vagy a sóska, a párolt zöldség vagy a pépesebb rakott zöldségek, hiszen ezek komplett ételek, van bennük minden, amire a gyerekeknek szükségük van”

– mondta Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője, a Gyermek az asztalnál című könyv szerzője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyermekmenü

hellovidek

egészség

étterem