Karácsonyi diópara: iszonyat drága lesz idén a bejgli

HelloVidék   
  Megosztom
Karácsonyi diópara: iszonyat drága lesz idén a bejgli

A háziasszonyok nem fognak örülni az idei bejgliszezonnak, mert brutálisan drágán tudják elkészíteni a családnak az ünnepi finomságot - írja a Bors.

A lap szerint tavaly még 1000 forintból kijött a töltelék, de idén ugyan annál a mennyiségnél 2000 forinttal kell kalkulálni. A Bors szerint van olyan üzlet, ahol 7000 forintot elkérnek egy kilogramm dióért.

A brutális drágulás oka, hogy idén mintegy 30 százalékkal kevesebb dió termett, de nagyméretű dióhiányra nem kell számítani. A diófának nagy a vízigénye, a májusi csapadékos időjárás miatt baktériumok és gombák pusztítottak, a száraz nyár pedig szintén nem kedvezett a termésnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

karácsony

bejgli

dió

mák