Elképesztő méretű szarvasgombát találtak Baranyában

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő méretű szarvasgombát találtak Baranyában

A világ három legfontosabb szarvasgomba fajának egyikét találta meg egy gombász Baranyában. Az eddigi rekordot egy 600 grammos óriás tartotta, amit 2016-ban találtak, de a NEFAG Zrt. egyik gombászának sikerült megdöntenie ezt a rekordot, egy 1040 grammos isztriai szarvasgombát talált Baranya megye egyik erdejében.

A világ legdrágább gombafajának számító isztriai szarvasgomba számára az idei év nemcsak rekord méreteket, hanem a bőséges olaszországi termésnek köszönhetően rekord alacsony árakat is eredményezett - közölte a HelloVidékkel az Agrárminisztérium.

A hosszú és meleg nyár a jelek szerint kedvezően hatott a mediterrán térségben elterjedtebb isztriai szarvasgomba számára, melynek első példányait 1998-ban találták meg hazánkban és azóta is ritkaságnak számít.

Aki szeretne látni ilyen méretű isztriai szarvasgombát, az előző rekordot tartó liofilizált példányt megtekintheti a budapesti Vásárcsarnokban. Az abszolút magyar szarvasgombarekord egy 2014-ben talált, 1280 grammos nyári szarvasgomba, amelyet - szintén liofilizált állapotban - a Mezőgazdasági Múzeumban lehet megnézni.

Fotó: Agrárminisztérium

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szarvasgomba

erdő

nefag

hellovidék

baranya