Elképesztő mennyiségű szaloncukrot eszünk

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő mennyiségű szaloncukrot eszünk

A karácsonyi időszakban mintegy 6 milliárd forintért vásárolnak szaloncukrot a magyarok, a szinte kizárólag Magyarországon készülő édességből a tengerentúlra is visznek a gyártók.

Ha a szaloncukrot megnézzük, ott inkább becsléseket tartalmaznak a számok: 3500 tonnás piacról beszélhetünk - mondta el az InfoRádiónak Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke.

"Ez összeköszön azzal a kutatási adattal, amely azt mondja, hogy egy-egy háztartás egy kiló szaloncukrot vásárol meg" - fűzte hozzá.

Sánta a rendelkezésükre álló adatok alapján állítja, a fogyasztók "tűréshatára" a szaloncukor kilóárát illetően mintegy 2000 forint.

Hangsúlyozta, a mikulásszezonban 4 milliárd forint a költés, a szaloncukorért 6 milliárdot is kifizet a magyar.

- fordította a számok nyelvére a szakember.

Az édesipari vállalatok száma is bővült az elmúlt öt évben, a korábbi 210-ről mostanra 260 közelébe emelkedett, és egyre többen vágnak bele ebbe az iparágba.

Törvényi értelemben a szaloncukor nem hungarikum, mégis szinte annak számít, hiszen 98 százalékban Magyarországon fogy, a maradék rész a környező országok magyarlakta területein kel el, illetve a tengerentúlra, Kanadába és az Egyesült Államokba megy exportra.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szaloncukor

édesség

fogyasztás

gazdaság

karácsony