Botrány: fertőzött marhahúst szállítottak Magyarországra

Index   
  Megosztom
Botrány: fertőzött marhahúst szállítottak Magyarországra

Lehetett volna igazi KKV-s exportsiker is, inkább európai szintű bűncselekmény lett. A lengyel vágóhíd tudta, hogy rosszban sántikál, az éj leple alatt vágta le a kóválygó szarvasmarhákat, majd 11 országba szállította ki a húsukat - írja az Index.

A lengyel TVN24 rejtett kamerás felvételekkel leplezte le a lengyel vágóhidat, ahol tömegesen vágtak le szemmel láthatóan beteg szarvasmarhákat. A mészárosok az éj leple alatt végezték a legyengült, járni képtelen állatok feldolgozását.

Az Ostrow Mazowiecka településen működő hentesüzemben levágott állatok húsából 2 és fél tonna 11 európai országba került, Magyarország mellett Spanyolországba, Portugáliába, Finnországba, Észtországba, Franciaországba, Litvániába,Romániába, Svédországba, Németországba és Szlovákiába.

A felvételek kiszivárogtatása után a lengyel hatóságok lecsaptak a vágóhídra. Elárulták, hogy eddig 9 és fél tonnan büdös hús értékesítéséről van tudomásuk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

marhahús

betegség

export