Vajon ki nyeri idén a Magyarország étele díjat? Mutatjuk a döntősök fantázianeveit

MTI   
  Megosztom
Vajon ki nyeri idén a Magyarország étele díjat? Mutatjuk a döntősök fantázianeveit

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete második alkalommal hirdette meg, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és NÉBIH szakmai partnerségével a Magyarország étele elnevezésű meleg konyhai szakácsversenyét. A verseny Fővédnöke Dr. Rétvári Bence az EMMI Miniszterhelyettese.

A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, mely alkalmas lehet arra, hogy "Magyarország étele 2019" címet elnyerje. Fontos szempont még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön.

A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések, melyekben megtalálható a verseny során kötelezően használandó két alapanyag, a Naszálytej Zrt. Zöldfarm BIO tejföl és a darálthús.

Ha magyar alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő és a magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrákat alkotunk, akkor azzal megtaláljuk a helyünket a világ gasztronómiájának palettáján. Sőt, mindaz a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai vonzerővé is válhat.

- mondta el Asztalos István az egyesület elnöke.

A döntőbe jutott ételek fantázianevei:

A hegy ajándéka!

Apukám Kedvence

Csabai ízekbe zárt őz

Délibáb

Etyeki daráltas

Fejedelmi Szivar

Hajdú-Bihari Röfögő

HaPoTuPi

Hoppácska

Nagymamám mondta

Örökség Trilógia 2019

Tüskevár

A verseny márciusban a döntővel folytatódik, ahol eldől, hogy melyik pályamű lesz "Magyarország étele 2019"cím birtokosa.

A versenyről bővebb információ itt található.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gaszto

magyarország étele

verseny

szakács