Megvannak az Étterem Hét győztesei: áprilisban újrakóstolhatjuk a menüt

HelloVidék   
  Megosztom
Megvannak az Étterem Hét győztesei: áprilisban újrakóstolhatjuk a menüt

A beérkezett értékelések alapján kihirdette DiningCity a 2019. tavaszi Étterem Hét legjobb éttermeit, 6 budapesti és 6 országos összesített, illetve 6 különdíjas kategóriában.

A 2019. március 18-24. között rendezett XVI. Országos Étterem Héten mintegy 22500 Vendég foglalt asztalt a 138 résztvevő étterembe és próbálta ki azok 3 fogásos menüajánlatát. A megjelent vendégek közül 2515-en küldték el véleményüket a március 18-26. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára.

Az éttermek három kategóriában versenyeztek, ezeken belül közüljük a dobogós vendéglátóhelyeket. Az Exkluzív kategóriában versenyzők 5900 forintos, a Prémium kategóriában 4900 forintos, az alapkategóriában pedig 3900 forintos menüajánlatok közül válogathattak az érdeklődők.

A győztes vendéglátóhelyek a DiningCity étteremajánló blogjának nyilatkoztak az élményeikről.

TOP 3 étterem az Exkluzív kategóriában

 1. Szél Fiai Fogadó & Cellárium (Nyúl)
 2. IKON étterem (Debrecen)
 3. 67 étterem (Székesfehérvár)

A Szél Fiai Fogadó tulajdonosa, Prisztóka Tibor a blognak elmondta, hogy éttermük végigjárta a "ranglétrát", miközben folyamatosan fejlődtek, és évről-évre léptek feljebb az Étterem Hét menükategóriáiban.

Az Étterem Hét lényegét abban látom, hogy megmutassuk vendégeinknek a legjobbak közé tartozó alapanyagokat. Az ételek elkészítésében mi a gondolkodásmódunk, és mire vagyunk képesek, bűvészmutatványok nélkül

- mondta el Prisztóka Tibor.

Az Étterem Hét rendezvényt a tulajdonos szerint nem egyfajta "torkos" csütörtökként éli meg az étterem, hanem lehetőségként, hogy a kiváló és lényegesen drágább ételsorokat be tudják mutatni elérhető áron.

TOP 3 étterem a Prémium kategóriában

 1. Avalon Ristorante (Miskolctapolca)
 2. Viator apátsági étterem (Pannonhalma)
 3. Kikelet étterem és kávézó (Pécs)

Avalon Ristorante igazgatója, Bajusz Gergely elmondta a blognak, hogy több mint 220 vendégük volt az Étterem Hét folyamán, és többségük a legjobb értékelést adta.

Konyhánkban Itália ízeit, színeit, zamatosságát transzportáljuk a tányérokra. Az olasz konyha egyszerűen káprázatos, ezt akartuk bemutatni az Étterem Héten is. A szívet melengető carbonara, vagy a vajpuha, omlós grillezett argentin steak lenyűgözte vendégeinket, a fogások végén pedig desszertjeink úgy csattantak fel, mint egy őrült fieszta a szájban

- mondta el Bajusz Gergely.

TOP 3 étterem az alapkategóriában:

 1. Malomkert Sörház (Veszprém)
 2. Bistorant restaurant winebar (Szeged)
 3. Lokalista Bistro (Miskolc)

A Malomkert Sörház ügyvezetője, Szücs Balázs arról beszélt, hogy a folyamatos megújulásuknak, trendkövetésüknek köszönhető, hogy idén már negyedszer szerzik meg az első helyet.

Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy Vendégeink értékelték csapatunk elhivatottságát, utánozhatatlan szakmaszeretetüket és lelkiismeretes munkájukat. A dicsőítő visszajelzéseket köszönjük minden kedves Vendégünknek és külön magas elégedettség számunkra, hogy ételeinkkel, felszolgálásunkkal új Vendégkört köszönthetünk

- mondta Szücs Balázs a blognak.

Vidéki különdíjas éttermek

 • Legjobb kiszolgálás: Solier Cafe (Gödöllő)
 • Legjobb konyha: Rosinante étterem (Szigetmonostor)

Április 8-14. között, az Étterem Hét EXTRA ideje alatt, a vendégek által márciusban megválasztott 18 győztes étteremben még egy alkalommal mindenkinek lehetősége lesz újra megkóstolni az Étterem Hét győztes, 3 fogásos menüsorait.

A győztes éttermek áprilisi menüajánlatait a DiningCity étteremajánló blogján érhetjük el. Asztalfoglalás április 2. (kedd) reggel 6.00-tól a www.etteremhet.hu oldalon keresztül lehetséges.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

étterem

gastro

szél fiai fogadó

ikon étterem

67 étterem

nyúl

debrecen

székesfehérvár

avalon ristorante

viator apátsági étterem

kikelet étterem

miskolctapolca

pannonhalma

pécs

malomkert sörház

veszprém

bistorant restaurant

szeged

lokalista bistro

miskolc