Kiderült, ki nyerte a 17. Csácsbozsoki borversenyt

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, ki nyerte a 17. Csácsbozsoki borversenyt

Komoly rangja van Zalaegerszegen a Csácsbozsoki borversenynek, ezt bizonyítja, hogy már más Egerszeg környéki hegyekről is hoztak mintákat a szőlősgazdák bírálásra, április 6-án szombaton, amikor is a 17-ik megméretésre került sor.

A rendezők – a csácsbozsoki településrészi önkormányzat, a helyi művelődési ház, az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub, valamint, az Izsák Imre Általános Iskola ünnepélyesen fogadták a gazdákat az iskola aulájában, írja a Zaol.hu.

A megnyitón Lukács Péter, a borverseny életre hívója elmondta, hogy maga sem gondolta volna 2002-ben, amikor egyik barátjával megszervezték az első versenyt, hogy ilyen jelentős fejlődés történik a környék bortermelésében az elkövetkező években, ami ennek a megmérettetésnek is köszönhető. Mindig szerveztek szakmai előadásokat, s olyan bírálókat fogadtak, akiknek nevük van a szakmában, így történt ez most is, hiszen a zsűriben, melynek elnöke ezúttal is Szabó László volt helyet foglalt Sabján Károly, Sebestyén Sándor, dr. Lőrincz Zsolt, Bedő Tibor, és Rába Szilárd.

A szakmai előadást Sabján Károly tartotta, aki szerint aki szőlőtermelésbe fog, annak tudni kell, a szőlőben nincs szünet, a növény, illetve a bor egész éven át feladatot ad, arról folyvást gondoskodni kell függetlenül attól, hogy nyár van vagy tél. Az előadás mindazokról a feladatokról, és felmerülő problémák megoldásáról szólt, amivel a gazdák év közben találkozhattak.

Az idei borversenyek tapasztalatait is figyelembe véve, a fehérborok tekintetében a csácsbozsoki volt eddig a legszínvonalasabb, ahol részt vett a bírálatokban, de nem kell szégyenkezni a vörösbort termelőknek sem, mondta el a bírálatról, és a hozott bormintákról Szabó László. Olyan bor, amelynek durva hibái voltak, nem került az ítészek elé. Összesen 81 mintát vettek át a délután folyamán a szervezők, melyek közül 60 volt a fehér bor, 21 a vörös.

A Csácsi-hegyi kápolna közelében van a szőlője, ötszáz tőt gondoz,mondta el Magyar Zoltán. Eredetileg gépész végzettségű, de már évtizedek óta próbálja legjobb tanácsokat megfogadva gondozni a kertjét.

Végzetül szó esett arról is, hogy az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub gondoskodott a kellő hangulatról, dalköre nagy tetszést aratva, ezen az esten mutatta be először a városrész himnuszának szánt dalt, amelyet Berta Gábor versére komponált Varjasi Gábor a dalkör instruálója, címe Csácsbozsoknak harangja.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bor

verseny

zalaegerszeg