Kiderült, ki nyerte a 17. Csácsbozsoki borversenyt

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, ki nyerte a 17. Csácsbozsoki borversenyt

Komoly rangja van Zalaegerszegen a Csácsbozsoki borversenynek, ezt bizonyítja, hogy már más Egerszeg környéki hegyekről is hoztak mintákat a szőlősgazdák bírálásra, április 6-án szombaton, amikor is a 17-ik megméretésre került sor.

A rendezők – a csácsbozsoki településrészi önkormányzat, a helyi művelődési ház, az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub, valamint, az Izsák Imre Általános Iskola ünnepélyesen fogadták a gazdákat az iskola aulájában, írja a Zaol.hu.

A megnyitón Lukács Péter, a borverseny életre hívója elmondta, hogy maga sem gondolta volna 2002-ben, amikor egyik barátjával megszervezték az első versenyt, hogy ilyen jelentős fejlődés történik a környék bortermelésében az elkövetkező években, ami ennek a megmérettetésnek is köszönhető. Mindig szerveztek szakmai előadásokat, s olyan bírálókat fogadtak, akiknek nevük van a szakmában, így történt ez most is, hiszen a zsűriben, melynek elnöke ezúttal is Szabó László volt helyet foglalt Sabján Károly, Sebestyén Sándor, dr. Lőrincz Zsolt, Bedő Tibor, és Rába Szilárd.

A szakmai előadást Sabján Károly tartotta, aki szerint aki szőlőtermelésbe fog, annak tudni kell, a szőlőben nincs szünet, a növény, illetve a bor egész éven át feladatot ad, arról folyvást gondoskodni kell függetlenül attól, hogy nyár van vagy tél. Az előadás mindazokról a feladatokról, és felmerülő problémák megoldásáról szólt, amivel a gazdák év közben találkozhattak.

Az idei borversenyek tapasztalatait is figyelembe véve, a fehérborok tekintetében a csácsbozsoki volt eddig a legszínvonalasabb, ahol részt vett a bírálatokban, de nem kell szégyenkezni a vörösbort termelőknek sem, mondta el a bírálatról, és a hozott bormintákról Szabó László. Olyan bor, amelynek durva hibái voltak, nem került az ítészek elé. Összesen 81 mintát vettek át a délután folyamán a szervezők, melyek közül 60 volt a fehér bor, 21 a vörös.

A Csácsi-hegyi kápolna közelében van a szőlője, ötszáz tőt gondoz,mondta el Magyar Zoltán. Eredetileg gépész végzettségű, de már évtizedek óta próbálja legjobb tanácsokat megfogadva gondozni a kertjét.

Végzetül szó esett arról is, hogy az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub gondoskodott a kellő hangulatról, dalköre nagy tetszést aratva, ezen az esten mutatta be először a városrész himnuszának szánt dalt, amelyet Berta Gábor versére komponált Varjasi Gábor a dalkör instruálója, címe Csácsbozsoknak harangja.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bor

verseny

zalaegerszeg