Mutatjuk: ezek Veszprém megye legjobb borai!

HelloVidék   
  Megosztom
Mutatjuk: ezek Veszprém megye legjobb borai!

Kiderült melyek a megye legjobb borai; szerdán megtartották a Veszprém megyei borok versenyének ünnepélyes eredményhirdetését. A március végi borversenyt huszonkettedik alkalommal rendezték meg.

Az eredményhirdetés résztvevőit Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Veszprém megyei elnöke köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy sok jó minőségű bor van, ami a borászatok folyamatos fejlődésének köszönhető, írja a Veol.hu.

A borászat az agrárium kiemelt ágazata. A borászatok nagyon jók a technológiai fejlesztésekben, jól élnek a pályázati lehetőségekkel. Megtörténik a generációváltás, és egyre többen vannak, akik a borászat mellett vendéglátóegységeket, kisebb-nagyobb szálláshelyeket üzemeltetnek.

– mondta az elnök.

2018-ban a megye 4730 hektárján 161 ezer hektoliter bort termeltek, ami a kiváló évjárat miatt negyven százalékkal haladta meg a megelőző év termésmennyiségét.

A versenyen négy borvidék 68 borászatának 214 mintáját kóstolta a hét bizottságban dolgozó, borászokból és neves borászati szakemberekből álló zsűri. Összesen 64 vörösbort, 17 rozét, két pezsgőt és 131 fehérbort bíráltak. A százpontos bírálati rendszerben a bor megjelenését, illatát és zamatát önálló szempontok szerint értékelték. A díjakat Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő és Sövényházi Balázs adta át.

Három bor is 94 pont feletti teljesítményt ért el a versenyen, azaz nagy aranyérmet kapott: a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének 2016-os badacsonyi olaszrizlingje, a pécselyi Mészáros-pince olaszrizlingje és a Szászi Birtok Badacsony Szent György-hegyi Zeusz bora. Ezeket a borokat a NAK az országos borversenyre is benevezi.

Több borászat is kiemelkedően szerepelt a versenyen, sok aranyérmet gyűjtött. Az aszófői Fodorvin Családi Pincészet öt aranyat, a Dobosi Pince, a Varga Pincészet Kft., az Első Magyar Borház Szeremley Birtok Kft., a Pántlika Pincészet, a Koczor Pince és az Arias Borászat pedig két-két boráért is aranyérmet kapott.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bor

borászat

verseny

veszprém