Itt a bizonyíték: egészségtelen a magyarok legkedveltebb nyári zöldsége

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bizonyíték: egészségtelen a magyarok legkedveltebb nyári zöldsége

A köztudatban a zöldség és a gyümölcs egészséges táplálékként él, ezt az állítást azonban fenntartásokkal kell kezelnünk, a zöldségek között ugyanis van több olyan is, amit csak bizonyos korlátok között érdemes fogyasztani és nem is annyira egészséges, mint gondolnánk. Ráadásul ezek egyikének termelésében Magyarország a világ élmezőnyébe tartozik és hazai lakosság egyik kedvencének is számít – írja a magro.hu.

A Harvard egy 2015-ös kutatásából az derült ki, hogy a kukorica tehető leginkább felelőssé az elhízásért. A kutatók 20 éven át vizsgálták 130 ezer ember étrendjét és életmódját, ez alapján jöttek rá az összefüggésre.

A csemegekukorica mellett a krumpli és a borsó nagy mennyiségben történő fogyasztása sem javasolt, ugyanis a kutatások eredményei alapján nem tekinthetők diétabarát zöldségnek.

A kutatók e három zöldség közül a legegészségtelenebbnek a csemegekukoricát tartják, mivel olyan magas glikémiás indexe van, ami miatt nem kedvez a vércukorszintünknek, éppen ezért ajánlott mértékkel fogyasztani belőle. Bár nyáron elég nehéz ellenállni a főtt kukoricának, mégis jobb döntés lehet bármilyen más zöldséget vagy gyümölcsöt választanunk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zöldség

egészség