Taroltak a magyar pincészetek: ez a 75 hazai bor kapott érmet a világranglistán

HelloVidék   
  Megosztom
Taroltak a magyar pincészetek: ez a 75 hazai bor kapott érmet a világranglistán

Kihirdették a világ legnagyobb borversenyeként ismert Decanter World Wine Awards 2019 bormustra eredményeit Londonban, ahol elsöprő volt Tokaj sikere: a 3 magyar platina éremből 3-at, a 7 magyar aranyéremből pedig 6-ot tokaji borok kaptak – közölte a mádi HOLDVÖLGY az MTI-vel.

A neves borversenyen összesen 105 magyar bor részesült elismerésben: 75 kapott érmet (3 platinát, 7 aranyat, 25 ezüstöt és 40 bronzot), további 30 magyar bor pedig elismerő oklevelet kapott a zsűritől, derül ki a Holdvölgy közleményéből.

A versenyen a legmagasabb pontszámot elérő magyar édes bor a HOLDVÖLGY Culture 2012-es évjáratú hatputtonyos aszú lett, 100/98 ponttal. A másik két platina érmet a Béres pincészet 6 puttonyos aszúja 2013-ból, illetve a Juliet Victor pincészet Édes Szamorodnija 2016-ból nyerte 97 ponttal.

Pezsgő kategóriában a somlói Kreinbacher pincészet Classic Brut pezsgője nyerte el a legmagasabb hazai elismerést 100/96 ponttal.

A Decanter World Wine Awards 2019 idei, egy hétig tartó borversenye során áprilisban a világ legnevesebb borszakértőiből álló, 280 fős nemzetközi zsűri választotta ki a legjobb borokat, több mint 17,000 termék közül. A szakmai zsűri soraiban 70 Master of Wine és 23 Master Sommelier képesítéssel rendelkező szakember ült.

A versenybe nevezett borok között nemzetközi szinten összesen 50 „Platina – Best in Show” érmet, 148 platina érmet, 480 aranyat, 4161 ezüstöt és 7374 bronzot osztottak ki. A legtöbb elismerést (összesen 3365 érmet és zsűri általi ajánlást) a francia borok kapták. A DWWA idén tizenhatodik alkalommal került megrendezésre Londonban.

Az 25 magyar ezüstéremről itt, az 40 magyar bronzéremről pedig itt található részletes felsorolás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

borverseny

pincészet

gaszto