Taroltak a magyar pincészetek: ez a 75 hazai bor kapott érmet a világranglistán

HelloVidék   
  Megosztom
Taroltak a magyar pincészetek: ez a 75 hazai bor kapott érmet a világranglistán

Kihirdették a világ legnagyobb borversenyeként ismert Decanter World Wine Awards 2019 bormustra eredményeit Londonban, ahol elsöprő volt Tokaj sikere: a 3 magyar platina éremből 3-at, a 7 magyar aranyéremből pedig 6-ot tokaji borok kaptak – közölte a mádi HOLDVÖLGY az MTI-vel.

A neves borversenyen összesen 105 magyar bor részesült elismerésben: 75 kapott érmet (3 platinát, 7 aranyat, 25 ezüstöt és 40 bronzot), további 30 magyar bor pedig elismerő oklevelet kapott a zsűritől, derül ki a Holdvölgy közleményéből.

A versenyen a legmagasabb pontszámot elérő magyar édes bor a HOLDVÖLGY Culture 2012-es évjáratú hatputtonyos aszú lett, 100/98 ponttal. A másik két platina érmet a Béres pincészet 6 puttonyos aszúja 2013-ból, illetve a Juliet Victor pincészet Édes Szamorodnija 2016-ból nyerte 97 ponttal.

Pezsgő kategóriában a somlói Kreinbacher pincészet Classic Brut pezsgője nyerte el a legmagasabb hazai elismerést 100/96 ponttal.

A Decanter World Wine Awards 2019 idei, egy hétig tartó borversenye során áprilisban a világ legnevesebb borszakértőiből álló, 280 fős nemzetközi zsűri választotta ki a legjobb borokat, több mint 17,000 termék közül. A szakmai zsűri soraiban 70 Master of Wine és 23 Master Sommelier képesítéssel rendelkező szakember ült.

A versenybe nevezett borok között nemzetközi szinten összesen 50 „Platina – Best in Show” érmet, 148 platina érmet, 480 aranyat, 4161 ezüstöt és 7374 bronzot osztottak ki. A legtöbb elismerést (összesen 3365 érmet és zsűri általi ajánlást) a francia borok kapták. A DWWA idén tizenhatodik alkalommal került megrendezésre Londonban.

Az 25 magyar ezüstéremről itt, az 40 magyar bronzéremről pedig itt található részletes felsorolás.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

borverseny

pincészet

gaszto