Nem aprózták el: ennyibe kerül a lángos a Balatonon

HelloVidék   
  Megosztom
Nem aprózták el: ennyibe kerül a lángos a Balatonon

Egy nyár sem múlhat el Balaton nélkül. Szerkesztőségünk tagjai a szezonban legalább egyszer ellátogatnak a magyar tengerhez, hogy kieresszék a gőzt, és egyenek egy lángost valamelyik strandbüfében. Hogy hol kapható a legfinomabb lángos, arról egy későbbi cikkünkben számolunk be. Most azt néztük meg, hogy mennyibe kerül egy lángos, hekk vagy sült krumpli a Balatonnál - írja a Nosalty.

A portál szerkesztőinek legelső állomás Máriaszőlőtelep volt a Balaton déli partján. Itt az egyik helyi büfében a következő árak szerepeltek:

  • lángos: 400 Ft
  • sajtos-tejfölös lángos: 600 Ft
  • sült hekk: 400 Ft/10 dkg
  • hasábburgonya: 400 Ft/10 dkg
  • palacsinta: 250 Ft/db

Amint a portál írta, a Balaton partján autókázva máshol is hasonló árakat tapasztaltak. Az alap lángost 400 és 600 forint között kínálják, míg a sajtos-tejfölös ára már 600 forinttól indul sőt, elérheti akár az 1000 forintot is. Kipróbálták a lángost Badacsonytomajon és Balatonfüreden is, itt sajtos-tejfölös lángost ettek: az egyik büfében 800 forintot a másikban 950 forintot fizettek érte.

A kóstolás során azt tapasztalták, hogy 10 dkg sült hekk ára 400 forint és 500 forint között mozog a büfékben, de sültkrumplit maximum csak 600 forintért vehetünk. A kirándulás során a legdrágábbnak a palacsinta minősült, mivel a legdrágább helyen 350 forint volt - persze ez a tölteléktől függ.

A csapat összességében azt tapasztalta, hogy az árak nem emelkedtek tavalyhoz képest. Erről megkérdezték a Balatontipp.hu-t is. A portál viszont nem tapasztalt drágulást sőt, ők találtak olyan büfét is, ami olcsóbban kínálja a lángost, az elmúlt évhez képest. Ez úgy vélik azért lehet, mert sok vendéglátós tarthat attól, hogy az áremelés miatt kevesebb vásárlót vonzanak majd be.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

lángos

próba

teszt

balatoni települések

lángosozó

büfé

vendéglátás