Nem aprózták el: ennyibe kerül a lángos a Balatonon

HelloVidék   
  Megosztom
Nem aprózták el: ennyibe kerül a lángos a Balatonon

Egy nyár sem múlhat el Balaton nélkül. Szerkesztőségünk tagjai a szezonban legalább egyszer ellátogatnak a magyar tengerhez, hogy kieresszék a gőzt, és egyenek egy lángost valamelyik strandbüfében. Hogy hol kapható a legfinomabb lángos, arról egy későbbi cikkünkben számolunk be. Most azt néztük meg, hogy mennyibe kerül egy lángos, hekk vagy sült krumpli a Balatonnál - írja a Nosalty.

A portál szerkesztőinek legelső állomás Máriaszőlőtelep volt a Balaton déli partján. Itt az egyik helyi büfében a következő árak szerepeltek:

  • lángos: 400 Ft
  • sajtos-tejfölös lángos: 600 Ft
  • sült hekk: 400 Ft/10 dkg
  • hasábburgonya: 400 Ft/10 dkg
  • palacsinta: 250 Ft/db

Amint a portál írta, a Balaton partján autókázva máshol is hasonló árakat tapasztaltak. Az alap lángost 400 és 600 forint között kínálják, míg a sajtos-tejfölös ára már 600 forinttól indul sőt, elérheti akár az 1000 forintot is. Kipróbálták a lángost Badacsonytomajon és Balatonfüreden is, itt sajtos-tejfölös lángost ettek: az egyik büfében 800 forintot a másikban 950 forintot fizettek érte.

A kóstolás során azt tapasztalták, hogy 10 dkg sült hekk ára 400 forint és 500 forint között mozog a büfékben, de sültkrumplit maximum csak 600 forintért vehetünk. A kirándulás során a legdrágábbnak a palacsinta minősült, mivel a legdrágább helyen 350 forint volt - persze ez a tölteléktől függ.

A csapat összességében azt tapasztalta, hogy az árak nem emelkedtek tavalyhoz képest. Erről megkérdezték a Balatontipp.hu-t is. A portál viszont nem tapasztalt drágulást sőt, ők találtak olyan büfét is, ami olcsóbban kínálja a lángost, az elmúlt évhez képest. Ez úgy vélik azért lehet, mert sok vendéglátós tarthat attól, hogy az áremelés miatt kevesebb vásárlót vonzanak majd be.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

lángos

próba

teszt

balatoni települések

lángosozó

büfé

vendéglátás