Őrület, milyen árak vannak: ennyi pénzből lehet kijönni idén a VOLT Fesztiválon

HelloVidék   
  Megosztom
Őrület, milyen árak vannak: ennyi pénzből lehet kijönni idén a VOLT Fesztiválon

Elkezdődött az idei Volt Fesztivál és mi belevetettük magunkat. A szerkesztőség tagjai leugrottak és körbenéztek: mit kínál a fesztivál a látogatóknak, ha ételről és italról van szó. Hogy mennyiért és mit falatozhatsz és iszogathatsz? Utánajártunk!

Rengeteg színes programmal és fergeteges koncertekkel vár az idei Volt Fesztivál, amit már az első nap igazolt is. Amellett, hogy mindenki szórakozni érkezik a soproni rendezvényre, mi arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyi pénzt költ el egy átlag ember, ha megéhezik, megszomjazik bulizás közben.

A karszalagos fizetésről azt kell tudni, hogy gyorsan és kényelmesen, készpénz nélkül fizethetsz mindenért. A karszalagodat a fesztivál területén tudod feltölteni készpénzzel, bankkártyáról vagy a mobil applikáción keresztül. Minden feltöltés után 300 forint tranzakciós díjat számolnak fel. A fizetéskor a karszalagot csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz. Kerüld el a sorban állást, és töltsd fel a fesztivál applikációján keresztül karszalagodat. Az ingyenes applikáció letöltése után kövesd a lépéseket a FestiPay menüpontban.

Ha a fesztivál előtt szeretnéd feltölteni az karszalagodat, szükséged van:

  • érvényes, online fizetésre alkalmas bankkártyára (Csak VISA és Mastercard),
  • a belépőjegyed (voucher) sorszámára,
  • email címedre.

Mennyiből ehetjük végig a VOLT gasztrokínálatát?

A helyszínen több különlegességet is felfedeztünk, mint például a Thai sült tésztát készítő Thai Box-ot, de szemügyre vettük a Kotányi BBQ Smokehouse kínálatát is. Lecsekkoltuk a legendás Zing burgert és a MAXAM GOLDEN BALL Nyokkóit is. Frappáns megoldásnak találtuk a Chick 'N' Walk sétáló dobozait, de a AlmaPont Juice bár alkoholmentes koktéljai is élvezhetőek a nagy melegben.

A legolcsóbb közülük a Zing Burger volt: olyan árakkal települtek ki a fesztiválra, mint amilyenekkel egyébként is dolgoznak. Az ételeket 1400-2190 forintos ár között árulják. Kotányi BBQ-nál 2500 forintért ehetünk egy menüt, a Chick 'N' Walk-nál pedig 2450-2750 között választhatunk fogást.

A fesztiválon átlagosan 1300-1800 forint körül kapható a gyros, egy paniniért 1700 forintot kell fizetni, egy pulled pork szendvics viszont már 2000 forint. A lepényt szintén 2000-ért adják, a nuggets és a csirkeszárnymenü pedig ezeken az árakon is túlszárnyalt: 2500-2700 forint környékén juthatunk hozzá. Kolbászt némi savanyúsággal és kenyérrel 2400 forintért találtunk, egy pizzaszelet pedig 900 forintba kerül. Sült krumplit 800-1000 forintért találtunk, a szószok árai pedig 200 forint körül mozogtak.

Ha megszomjaznál, fél literes szénsavmentes ásványvizet vagy üdítőt 450 forintért kaphatsz, koktélt pedig 2300-3000 forintos áron iszogathatsz a melegben. Energiaitalt 790 forintos áron találtunk, a röviditalokat pedig 1250-1350 forintért adják.

A szervezők körültekintőek voltak, mivel nem csak a gasztro őrülteknek kedveztek, de gondoltak azokra a látogatókra is, akik valamilyen allergiával, érzékenységgel rendelkeznek. A fesztiválra kitelepült éttermek kínálatából könnyen választhat magának harapnivalót az is, aki valamilyen vegetáriánus, vegán, gluténmentes, laktózmentes esetleg cukormentes ételre vágyik - erre külön jó opció lehet a Napfényes Vegan Food standja.

Általában az mondható el, hogy a kitelepült standokon mindenhol találhatunk valamilyen vegetáriánus fogást, de gluténmentes, laktózmentes és cukormentes fogást már kevesebb hely kínál.

A kávék szerelmeseinek sem kell csüggedniük, hiszen a helyszínen bármikor leguríthatnak pár csészével. Egy fárasztó napot is könnyen beindít egy jó erős, minőségi, olasz kávé, amit a Caffé Perla szolgáltat. Ha a helyszínen betolnánk egy kávét, akkor 550-1000 forintos árral kell számolni a kávé fajtájától függően.

Összegzésként azt mondhatjuk, hogy egy napot tekintve 5500 forintot érdemes szánni étkezésre, ha napközben 2,5 liter vizet fogyasztunk, este pedig 4 sört és 2 röviditalt akkor 7750 forintból lehet kijönni az italok terén és persze még számoljuk hozzá a napijegy árát, ami a helyszínen 15 990 forint, tehát egy napi bulizás, evés-ivás 24290 forintba kerül idén a VOLT-on. Ezzel érdemes számolnia annak, aki valamelyik napon kilátogatnak a fesztiválra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fesztivál

volt

volt fesztivál

étel

ital

evés

ivás

eszegetés

iszogatás

sör

hamburger

kávé

ételérzékenység

allergia