Hatalmas siker: nemzetközi díjat kapott a magyar borászlegenda

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas siker: nemzetközi díjat kapott a magyar borászlegenda

Walter Scheel Éremmel, a borvilág egyik legrangosabb kitüntetésével díjazták a tokaji borászlegenda, id. Szepsy István munkásságát Németországban. November elején újabb komoly elismerésben részesült a mádi borász, akinek családja a 16. századtól készít borokat Tokaj-Hegyalján. A Walter Scheel Medalt gondozó egyesület elnöke, Christoph Wirtz adta át a kitüntetést hazánk talán legismertebb borászának a németországi Bonnban, a Villa Hammerschmidt impozáns épületében, a Német Szövetségi Köztársaság egykori rezidenciáján - írja a turizmus.com.

Ahogy a portál írja, az életműdíjként is értelmezhető Walter Scheel Érem az európai kulturális örökség letéteményeseinek járó elismerés. A Walter Scheel Szövetség díjat évente ítélik oda, olyan szaktekintélyeknek, akik a gasztronómia, a vendéglátás és a borászat területén alkottak kiemelkedőt és munkásságukkal hozzájárulnak Európa sokszínű, évezredes értékeinek megőrzéséhez, közvetítéséhez.

A díjat id. Szepsy István fia, ifj. Szepsy István vette át édesapja nevében, majd beszédében kifejtette:

Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Abban hiszünk, hogy a borvidékünk természeti adottságai szőlő és bortermelési szempontból rendkívüliek, és Tokaj a nagyon szűk elitnek a tagja lehet újra. Jelenleg a tudás és ízlés fejlesztése zajlik és minden elismerés, amit édesapám, a családi márka kap, az megerősíti, hogy az irány jó

- fogalmazott ifj. Szepsy István.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

borászat

borok

tokaj

tokaj-hegyalja

mád

borász

szepsy istván