Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul sütötted a kolbászt: így kellene!

HelloVidék   
  Megosztom
Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul sütötted a kolbászt: így kellene!

A legtöbb ember szívesen fogyasztja a sült kolbászt, viszont az esetek nagy részében az derül ki, hogy csak kevesen tudják úgy elkészíteni, mint a profi szakácsok. Most annak jártunk utána, hogy mi a titka a kolbászok helyes elkészítésének, valamint mi az a három hiba, amiket mindannyian rendszeresen elkövetünk főzésük-sütésük közben.

Élelmiszer szakemberek szerint valamennyien rosszul sütöttünk egész életünkben a kolbászokat. Jeff Baker a Michelin-csillagos szakács szerint öt lépést kell betartanunk a tökéletes fogász elkészítéséhe érdekében.

  1. Főzés előtt 20 perccel vegyük ki a kolbászt a hűtőből. Ez azért fontos, mert így tudjuk egyenletesen elkészíteni a kolbászt, valamint így megakadályozhatjuk, hogy a bőr kihasadjon, amikor a hővel szembe kerül.
  2. Használjon nehéz, de nem tapadós serpenyőt, majd állítsuk alatta a fokozatot alacsony vagy közepes hőmérsékletre
  3. Adjunk egy teáskanál kacsa- vagy libazsírt a serpenyőbe. Ezután egyengessük el a serpenyőben, amíg a zsír teljesen fel nem olvad. Ezután öntsük le a felesleges zsiradékot, éppen elég lesz annyi, amennyi a serpenyő falán maradt.
  4. Helyezze a kolbászokat a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy ne érjenek egymáshoz, majd állandó hőmérsékleten forgassuk meg őket, míg aranybarnára nem sülnek. A szakember 10–12 perc sütést javasol egy hagyományos vastag kolbászhoz.
  5. Tálalás előtt pihentessük a kolbászokat. A sütés után a kolbász belső hőmérséklete elérheti a 70 °C-ot is. Sokan nem tudják, de a legjobb kolbászok titka az, hogy hagyjuk pket néhány percig pihenni, akárcsak egy steak húst szokás.

Ezek a tipikus hibák, amiket mindenki elkövet kolbász sütés közben

  • Legtöbben megszurkálják vagy bevagdossák a kolbászokat, pedig ez óriási hiba. Ha bevágjuk vagy kiszúrjuk a kolbászok bőrét, kifolyik minden nedvesség belőlük, így kiszárad a hús és ízetlen lesz a töltelék.
  • Soha ne süssük a sütőben. Ha így teszünk a bőr megszárad vagy megkeményedik. Így a kolbász elveszti puha állagát és szintén túlságosan kiszárad.

(via: mirror.co.uk)

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gasztronómia

sütés

főzés

kolbász

karácsony

karácsonyi vacsora

vacsora

ünnepi menü

ünnepi vacsora