Többszáz tonna virslit esznek, prémium italok garmadáit isszák a magyarok szilveszterkor

HelloVidék   
  Megosztom
Többszáz tonna virslit esznek, prémium italok garmadáit isszák a magyarok szilveszterkor

Nemcsak húsból, hanem borból és pezsgőből is szívesebben választják a magyarok a magasabb minőséget. Előtérbe kerülnek a különleges borok és pezsgők, és a bólénak való, könnyedebb, gyümölcsösebb vörösborok, az alacsonyabb alkoholtartalmú, olasz asti-típusú italok és a tokaji aszú is népszerű ilyenkor. A kosarakba legtöbbször koktélvirsli kerül, de a nagy kiszerelésű, egy kilogrammos bécsi virsli is közönségkedvenc a szilveszterre készülők körében.

Évről évre bőségesebb a szilveszteri asztal, egyre több prémium termékkel. Az Auchan tapasztalatai szerint nemcsak húsból, hanem borból és pezsgőből is szívesebben választják a magyarok a magasabb minőséget. A korábbi évekhez hasonlóan ebben az időszakban értékesítik az éves virsli mennyiség több mint tíz százalékát, közel 500 tonnát és a lencse éves forgalmának felét.

Többen iszunk prémium borokat és pezsgőt

A magyar mellett francia és olasz bor-és pezsgőrégiókból származó alkoholos italokat választanak a legszívesebben. A kereslet ezen belül is a prémium termékek iránt nő rohamosan. A magyarok ugyan még mindig az édes pezsgőket keresik elsősorban, de egyre nyitottabbak a hagyományos, palackban erjesztett champagne-okra is. Az évnek ebben az időszakában

Továbbra is a virsli és a lencse a legnagyobb kedvenc, a szárnyasok háttérbe szorulnak szilveszterkor

A minőségi virslik iránti kereslet továbbra is egyértelműen növekszik: míg az áruházlánc 2018-ban közel 450 tonnát értékesített, addig idén a tavalyi számokat is felülmúlva 500 tonna virsli eladásával számolnak.

A becsült 500 tonnából 300 tonnát tesz ki e két terméktípus értékesítése. Lencséből az éves értékesített mennyiség fele fogy az év utolsó napjaiban. Egyre népszerűbbek a hidegkonyhai termékek is, így a kaszinótojás, a tormás sonkatekercs és különböző ízvilágú majonézes saláták is. Ahogyan az előző években is, szilveszterkor a sertés termékek jóval kelendőbbek a szárnyasoknál. Legtöbb a karajból és darált húsokból fogy ilyenkor.

A dekor is egyre nagyobb szerepet kap az óévbúcsúztatásban

December végén sokan keresik a különböző partikellékeket és dekorációkat, például a különböző méretű trombitákat, szerpentint, anyósnyelvet, konfettit és konfettiágyút, lufikat, girlandokat. A kiegészítők terén különböző típusú kalapokat, hajpántokat is keresnek, de az egyszerhasználatos papírtányérok, poharak, szalvéták iránt is megnő a kereslet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szilveszter

virsli

pezsgő