Többszáz tonna virslit esznek, prémium italok garmadáit isszák a magyarok szilveszterkor

HelloVidék   
  Megosztom
Többszáz tonna virslit esznek, prémium italok garmadáit isszák a magyarok szilveszterkor

Nemcsak húsból, hanem borból és pezsgőből is szívesebben választják a magyarok a magasabb minőséget. Előtérbe kerülnek a különleges borok és pezsgők, és a bólénak való, könnyedebb, gyümölcsösebb vörösborok, az alacsonyabb alkoholtartalmú, olasz asti-típusú italok és a tokaji aszú is népszerű ilyenkor. A kosarakba legtöbbször koktélvirsli kerül, de a nagy kiszerelésű, egy kilogrammos bécsi virsli is közönségkedvenc a szilveszterre készülők körében.

Évről évre bőségesebb a szilveszteri asztal, egyre több prémium termékkel. Az Auchan tapasztalatai szerint nemcsak húsból, hanem borból és pezsgőből is szívesebben választják a magyarok a magasabb minőséget. A korábbi évekhez hasonlóan ebben az időszakban értékesítik az éves virsli mennyiség több mint tíz százalékát, közel 500 tonnát és a lencse éves forgalmának felét.

Többen iszunk prémium borokat és pezsgőt

A magyar mellett francia és olasz bor-és pezsgőrégiókból származó alkoholos italokat választanak a legszívesebben. A kereslet ezen belül is a prémium termékek iránt nő rohamosan. A magyarok ugyan még mindig az édes pezsgőket keresik elsősorban, de egyre nyitottabbak a hagyományos, palackban erjesztett champagne-okra is. Az évnek ebben az időszakában

Továbbra is a virsli és a lencse a legnagyobb kedvenc, a szárnyasok háttérbe szorulnak szilveszterkor

A minőségi virslik iránti kereslet továbbra is egyértelműen növekszik: míg az áruházlánc 2018-ban közel 450 tonnát értékesített, addig idén a tavalyi számokat is felülmúlva 500 tonna virsli eladásával számolnak.

A becsült 500 tonnából 300 tonnát tesz ki e két terméktípus értékesítése. Lencséből az éves értékesített mennyiség fele fogy az év utolsó napjaiban. Egyre népszerűbbek a hidegkonyhai termékek is, így a kaszinótojás, a tormás sonkatekercs és különböző ízvilágú majonézes saláták is. Ahogyan az előző években is, szilveszterkor a sertés termékek jóval kelendőbbek a szárnyasoknál. Legtöbb a karajból és darált húsokból fogy ilyenkor.

A dekor is egyre nagyobb szerepet kap az óévbúcsúztatásban

December végén sokan keresik a különböző partikellékeket és dekorációkat, például a különböző méretű trombitákat, szerpentint, anyósnyelvet, konfettit és konfettiágyút, lufikat, girlandokat. A kiegészítők terén különböző típusú kalapokat, hajpántokat is keresnek, de az egyszerhasználatos papírtányérok, poharak, szalvéták iránt is megnő a kereslet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szilveszter

virsli

pezsgő