Élesedik a verseny: közülük kerül ki hamarosan az év legjobb borásza

MTI   
  Megosztom
Élesedik a verseny: közülük kerül ki hamarosan az év legjobb borásza

Az eddigi győztesek szavazzák meg minden évben a legjobb ötven borászt, ezt követően pedig a borászok maguk közül választják ki a legjobb ötöt. Június 26-án kihirdetik az eredményt.

Célegyenesbe ért a Borászok borásza verseny: június 26-án derül ki, hogy 2020-ban ki lesz a Borászok borásza, ki kapja a Jövő Borásza Ösztöndíjat és hogy ki lesz a Borászok Barátja díj várományosa.

Rókusfalvy Pál, a verseny alapítója az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában elmondta:

Az ötven borász egy-egy szavazattal, két fordulóban dönti el, hogy abban az évben kit emelnek a vállukra.

Rókusfalvy Pál felidézte, hogy március 7-én választották ki az öt legjobbat:

  • Áts Károly
  • Bárdos Sarolta
  • Bodó Judit
  • Heimann Zoltán
  • Ipacs Szabó István

A mezőny első három tagja tokaji, Heimann Zoltán szekszárdi, Ipacs Szabó István pedig villányi borászok.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

borász

borászat

borászok borásza

verseny

tokaj

villány

szekszárd