Így ünnepelték a tízezredik Barátok közt epizódot: ez a vidéki lány készítette a szereplőknek a tortát

HelloVidék   
  Megosztom
Így ünnepelték a tízezredik Barátok közt epizódot: ez a vidéki lány készítette a szereplőknek a tortát

Az utóbbi napokban rengeteg képet lehetett látni az interneten a 10000. epizódot ünneplő Barátok közt stábról. A népszerű sorozat színészei egy hatalmas tortával fotózkodtak, ami mint megtudtuk az utolsó szeletig elfogyott az este végére. A lenyűgöző édességet pedig egy fiatal tehetséges vidéki lány készítette, aki már kiskorától kezdve cukrász édesanyja mellett tüsténkedett. Takács Éva a HelloVidéknek elárulta miért őt választották a feladatra és, hogy milyen tortát ettek a Barátok közt sztárjai. A beszélgetés végére pedig az is kiderült, honnan ez a rengeteg "édes ötlet."

HelloVidék: Rengeteg képet lehetett látni az interneten a Barátok közt stábjáról a 10000. epizód ünneplésére készült tortával. Valóban te csináltad a különleges édességet?

Takács Éva: Igen, engem ért az a megtiszteltetés, hogy az ünnepi tortát elkészíthettem.

HelloVidék: Azt gondolnánk, hogy egy budapesti cukrászdát kérnek fel a feladatra, hiszen ez tűnik a legegyszerűbbnek. Hogyan jött mégis a lehetőség?

T. É.: Nem először dolgozom az UFA Magyarországnak. Két éve kerestek meg először egy másik lehetőséggel, Puzsa Patrícia kapcsán, aki egykor színjátszós társam volt, ma pedig a Vígszínház színésznője. Többek között az esküvői tortáját is én készítettem, tehát már ismerték a munkámat, így szerencsére a korábbi tapasztalatok alapján most is eszükbe jutottam.

HelloVidék: A Barátok közt tortával kapcsolatban voltak speciális kérések vagy szabadon ötleteltél? Miért pont ezt a dizájnt választottad?

T.É.: Teljes mértékben megbíztak bennem, ezért szabadkezet kaptam. Annyi kérésük volt, hogy jól látható legyen a Barátok közt logó, illetve szerepeljen a tortán a 10 000 epizód felirat. Minden másban bizalmat szavaztak nekem.

Készítettem nekik egy tervezetet, hogy milyen tortát álmodtam meg, majd kicsit átalakítottuk. Összességében igyekeztem egy egyszerű, letisztult, de mégis modern édességet alkotni.

HelloVidék: A képek alapján a végeredmény csodálatos lett, gondolom az ízével is elégedett volt a stáb. Lássuk be azért sokakat foglalkoztat, hogy végül milyen tortát is ehetett Vili bácsi az ünnepen. Elárulod, hogy milyen ízt választottál?

T.É.: A torta ízeiben is rám bízták a döntést, ezért a legkedveltebb ízeket választottam, amelyek receptjeit a Franciaországban eltöltött szakmai tanulmányi utam inspirált. Alulról felfelé haladva: étcsokoládés-karamellás, opera, tonkababos eper és rózsa málna volt.

HelloVidék: Gyakoriak a hasonló megrendelések vagy elmondhatjuk hogy fiatalként ez nagy megtiszteltetés?

T.É.: Nagy megtiszteltetés volt, hogy erre a projektre engem választottak, ezzel elismerve a korábbi munkámat. Szeretem a kihívásokat és bizony ez egy kihívás volt, de amit hangsúlyoznék, hogy

HelloVidék: Mióta foglalkozol egyébként a cukrászattal? Miért választottad ezt a szakmát?

T.É.: Amióta csak az eszemet tudom édesanyám cukrászmester és én már kisgyermekként ott tüsténkedtem körülötte. Nap mint nap láttam őt dolgozni, ami óriási inspiráció volt számomra már egészen fiatalon.

Ebben a világban nőttem fel. Mégis kipróbáltam magam az élet más területein. Tanultam szoftverfejlesztőnek, van egy tanítói diplomám is, amiben szintén dolgoztam, de a cukrászatban tudtam kiteljesedni igazán. Egy évre Franciaországba költöztem, hogy kitanulhassam ott is a szakma rejtelmeit és megszerezzem a francia cukrász „diplomámat” is.

HelloVidék: Mi a kedvenc területed? Elsősorban tortákat készítesz?

T.É.: A fő profilom a forma illetve különlegesebb torták készítése, de emellett igyekszem becsempészni a tradicionális francia desszerteket is a kínálatunkba. Emellett őrzöm a magyar íz világot is. Hazatérésem óta próbálom kombinálni a kettőt és kidolgozni egy új íz világot.

HelloVidék: Kihívásokban, nagy feladatokban gondolom mostanra akkor már bőven van tapasztalatod. Mi inspirál a folyamatos újításra még mindig?

T.É.: Szakmai élményekben szerencsére valóban nincs hiány, minden feladat, vagy program, ami a fejlődésben segít annak mondható. Például a Cukrász Iparkamarának köszönhetően jártam szakmai úton Franciaországban és Lengyelországban. Tanulhattam a szakma rejtelmeit két nagy Relais Desserts-es cukrásztól. Ezek az élmények mind-mind adtak valami pluszt.

Az ötleteimet elsősorban a mindennapi életből merítem.

Az interneten is folyton vadászom az ötleteket, keresem az új dolgokat. A cukrász szakma szépsége, hogy lényegében olyan művészet ez, mint a szobrászat, ám itt szerencsére nem csak lenyűgöző, hanem ehető műveket alkothatunk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

barátok

televízió

sorozat

ünnep

torta

cukrász

cukrászat

hellovidék interjú