Le ne maradj! Itt a lista, hol kóstolhatod meg 2020 Ország Tortáját

Pénzcentrum   
  Megosztom
Le ne maradj! Itt a lista, hol kóstolhatod meg 2020 Ország Tortáját

Magyarország Tortáját és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győzteseit - a Curiositas - Kíváncsiság és a Szentivánéji álom fantázianevű desszertetek - 2020. augusztus 19-től vásárolhatják meg az érdeklődők több mint 300 cukrászdában országszerte. Mutatjuk a listákat, amelyek augusztus 18-ig várhatóan napról napra még bővülnek.

Ahogy a portál írja, 2020-ban Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a "CURIOSITAS - Kíváncsiság" fantázianevű torta viselheti a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a JÓkenyér cukrászat csapata nyerte a "Szentivánéji Álom" tortával.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a "Magyarország Tortája" versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A nyertes tortát évről-évre hatalmas érdeklődés kíséri.

Kíváncsiság - Az ország tortája 2020-ban

"CURIOSITAS" - latinul kíváncsiságot és különlegességet is jelent. Mindkét jellemző igaz a nyertes tortára, hiszen izgalmas, újszerű íz kombinációt rejt, mely kíváncsivá tesz és kóstolásra ösztönöz. Füredi Krisztiánt a fő összetevőket tekintve (mandula, mogyoró, csokoládé) a Gundel torta ihlette, közéjük csempészte be egyik kedvenc alapanyagát, a birsalmát. Mostanában méltatlanul mellőzött gyümölcsünk, pedig a magyar gasztronómiai kultúrában évszázadok óta jelen van. A birs zselét birs kompóttal egészítette ki és birs pálinkával tette teljessé, így sikerült a legszebb arcát kihoznia a gyümölcsnek.

Curiositas / Kíváncsiság, Magyarország Tortája 2020; Forrás: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének honlapja
Curiositas / Kíváncsiság, Magyarország Tortája 2020; Forrás: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének honlapja

Mandulás piskóta, mogyoróolajos ropogós, bársonyos birszselé, narancsos mandula mousse és étcsokoládés tükörbevonó harmóniája teszi tökéletessé Magyarország idei ünnepi tortáját.

Szenivánéji álom - Az ország cukormentes tortája 2020-ban

A kreáció ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy. Így a torta harmonikus ízvilágához elegáns küllem párosul.

Szentivánéji álom, Magyarország Cukormentes Tortája 2020; Forrás: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének honlapja
Szentivánéji álom, Magyarország Cukormentes Tortája 2020; Forrás: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének honlapja

A hozzáadott cukor nélkül készült Szentivánéji Álom szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252,5 kcal-t tartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánljuk, aki ügyel arra, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyaszt.

Az árusító helyek listája itt elérhető.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének honlapja arra hívja fel a figyelmet, hogy a listákon szereplő cukrászdák augusztus 19-20. között készítik a tortákat bizonyosan. Ezért javasolják: ezt követően érdeklődjenek a cukrászdákban, hogy kaphatók-e a torták.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ország tortája

2020 ország tortája

torta

cukrászda

gasztronómia