Új őszi itallal forgatja fel a magyar piacot a népszerű gyártó: a szezon kedvence lehet?

MTI   
  Megosztom
Új őszi itallal forgatja fel a magyar piacot a népszerű gyártó: a szezon kedvence lehet?

Az őszi sörszezonban sem maradunk újdonság nélkül: egy új búzasörrel találkozhatnak az üzletek polcain 2020 októberében a különleges sörök kedvelői.

Az őszi sörszezonban sem maradunk újdonság nélkül: a Soproni egy belga búzasörrel, az Óvatos Duhaj Búzával lepi meg 2020 októberében a különleges sörök kedvelőit. A búzasörről sokan automatikusan Németországra asszociálnak, pedig a belga búzasör-vonal legalább annyira patinás, mint a német.

A búzasör természetesen nem kizárólag búzából készül: az elnevezés arra utal, hogy az árpamaláta mellett búzát és búzamalátát is felhasználnak a sörmesterek. A búza – az árpához képest – nem csak több napfényt jelent, hanem több keményítőt, sikért és szén-dioxidot. A belga búzasör pedig ennek is a fűszeres változata. Amíg a német búzasör ízvilágát döntően a készítéséhez felhasznált gabona határozza meg, a belga, és így az Óvatos Duhaj Búza is – elsősorban a hozzáadott citrusféléknek és fűszernövényeknek köszönhetően karakteresebb.

Az október elején polcokra kerülő sör az ismert dizájn-elemeket a belga búzasörök jellegzetes kék színével ötvözve tűnik majd fel. A Soproni Óvatos Duhaj Búza 5%-os alkoholtartalommal, üvegben és palackban is elérhető lesz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

sör

újdonság

ital

alkohol