Hatalmas dicsőség: rangos díjjal ismerték el ezeket a minőségi magyar borokat

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas dicsőség: rangos díjjal ismerték el ezeket a minőségi magyar borokat

Eddig is elismerték a minőségi magyar borokat, de a Berliner Wine Trophy versenyen szerzett 70 magyar aranyérem okkal tölti el büszkeséggel a nyertes borászatokat, és szolgál a borkedvelők örömére.

Igazán kellemes meglepetéseket és hatalmas eredményeket hozott az idei tavasz több magyar borászatnak, ugyanis a közelmúltban megrendezett rangos versenyen, a Berliner Wine Trophy-n 70 aranyérem talált köztük gazdára.

Az aranyéremmel díjazottak között szerepel többek között a Soltész Pincészet, a Grand Tokaj Zrt., a Simigh Családi Pincészet, a Varga Pincészet, a Podmaniczky Szőlőbirtok és Pince, a Kern-Bor és Pezsgőház Kft., hogy csak néhányat említsünk az ezen az oldalon megnézhető listáról.

Büszkék vagyunk rá, hogy az egyik legrangosabb nemzetközi megmérettetésen, az idei Berliner Wine Trophy-n két borunk is a legjobb ítéletet kapta. Az immáron friss aranyérmes 2020-as évjáratú Irsai Olivér és a 2017-es évjáratú Pajados Bikavér boraink szép sikere nyomán a versenyen az egri borvidék egyik legeredményesebb pincészeteként szerepeltünk

- mondta el a Soltész Pincészet képviselője lapunknak.

Az említett pincészet Irsai Olivér borának nem ez az első sikere, hisz 2019-ben is elhozta a legjobbnak járó elismerést a Bordeaux-i borversenyen. Egy pimasz, illatos és kirobbanóan gyümölcsös bor, olyan, mintha csak egy nagy tál friss almával, körtével és szőlővel teli tálba kóstolnánk bele.

A Berliner Wine Trophy az egyik legjelentősebb borverseny Európában, ami egyben a legnagyobb OIV (The International Organization for Vine and Wine) szabályok szerint működő borverseny. Nincs megállás, ezután ennek testvérrendezvénye az Asia Wine Trophy következik a borászatok számára.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

borászat

borverseny

berlin

soltész pincészet

aranyérem

rangos verseny

elismerés

díj

pincészet

egri bikavér

irsai olivér